En Sıcak Konular

Adliye çıkışında Ozan Arif'ten sert açıklamalar

19 Eylül 2007 19:01 tsi
İsmail Türüt ve Ozan Arif'in ifade vermek üzere Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi'ne gelişi film karelerini aratmadı. Adliye çıkışında Ozan Arif'ten sert açıklamalar geldi.

"Plan Yapmayın Plan" adlı parçasıyla Hrant Dink'in katillerini övdükleri iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Savcığı'nca haklarında soruşturma başlatılan İsmail Türüt ve Ozan Arif, ifade vermek için İstanbul Adliyesi'ne geldi.

Kalabalık basın mensuplarının karşıladığı Türüt ve Arif, Hummer marka siyah arazi aracı ile birlikte geldi. Daha önceden adliyeye gelerek bekleyen ve aralarında Kurtlar Vadisi dizisinde "Çapsız Abidin" rolünü oynayan Rizeli Abidin Yerebakan'ın da bulunduğu yaklaşık 20 kişi, Türüt ve Ozan Arif'in aracının etrafını sardı. Türüt ve Arif, araçtan inerek kalabalık arasında yürümeye başladı. Bu esnada basın mensupları ile korumalar arasında itiş kakış yaşandı.

İsmail Türüt ve Ozan Arif, adliyeye girdikten sonra korumalar adliye önünde beklemeye başladı.

Adilye çıkışı soruları cevaplayan Ozan Arif, "Bizi put yapıp taşlamak istiyolar" derken, İsmail Türüt ise, "Bilmeden birilerinin nasırına bastık" dedi.

Görüntü paylaşım sitesi Youtube'a gönderilen kliple gündeme gelen "Plan Yapmayın Plan" isimli parça ile Dink cinayeti katillerini övdükleri iddiasıyla haklarında soruşturma başlatılan türkücü İsmail Türüt ve şiirin yazarı Ozan Arif, savcılığa verdikleri ifadenin ardından adliyeden ayrıldı. Savcılık çıkışı basın mensuplarının sorularını cevaplayan şiirin yazarı Ozan Arif, şiirin kendisinin olduğunu ancak klibi kabul etmediğini söyledi. "O destan benim. O destan benim çocuğum ama ona giydirilen gömleği kabul etmiyorum" diyen Ozan Arif, " Birileri bizi put yapıp taşa tutmak istiyorlar. Ama biz Türk olarak Türkiye Cumhuriyeti'nde onları hazmetmesini biliyorsak, onlar da bizi hazmetmesini öğrensinler." şeklinde konuştu. Klibi kesinlikle kabul etmediğini ve yapanları kınadığını vurgulayan Ozan Arif, "Ayni şey çeşitli görüntüler eklenerek İstiklal Marşı'nada yapılıp farklı anlamlar çıkarılabilir." diye konuştu.

Türkücü İsmail Türüt ise, "Birilerinin nasırına bastık. Anlamadan bastık. Bizim kastımız öyle değildi. Laf anlamayana anlatmak çok güçtür. Geldik ifademizi verdik. Bundan sonraki süreci de bilemiyorum." şeklinde konuştu.

Bu arada, açıklamanın ardından Türüt ve Ozan Arif, araca binecekleri sırada kendilerine destek vermek için gelen yaklaşık 20 kişilik grup, tezahürat yapmaya başladı. Taşkınlık yapan grubu sakinleştiren polis, daha sonra içlerinden bir şahsı polis aracına bindirdi. Araçta sorgusu yapılan şahıs daha sonra serbest bırakıldı.

İsmail Türüt ve Ozan Arif, daha sonra adliyeye geldikleri Hummer marka cipe binerek ayrıldı.

haber7



Bu haber 1,301 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,094 µs