En Sıcak Konular

185 Türk vatandaşı daha tahliye edildi

5 Nisan 2015 12:54 tsi
185 Türk vatandaşı daha tahliye edildi Yemen'de süren iç karışıklık nedeniyle bu ülkeden tahliye edilen 185 Türk vatandaşı, Türk Hava Yolları uçağıyla İstanbul'a getiriliyor.

Sana Uluslararası Havaalanı'na TSİ 09.30'da inen THY uçağına binen 185 Türk vatandaşı, TSİ 12.40'ta İstanbul'a hareket etti.
 
Yemen'in Aden kentinden, Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait TCG Büyükada Korveti ile tahliye edilerek Cibuti'ye nakledilen 55 Türk vatandaşı da akşam saatlerinde uçakla İstanbul'a gelmişti.
 
"Bir operasyon daha başarıyla gerçekleştirildi"
 
Öte yandan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Yemen'deki gelişmeler sebebiyle ilk olarak Aden'deki 55 vatandaşın başarıyla tahliye edildiğini hatırlatarak "Sana'daki vatandaşlarımızın tahliyesi için de çabalarımız sonuç verdi ve az önce kendilerini taşıyan uçak İstanbul'a hareket etti" ifadesini kullandı.
 
Sadece Türk vatandaşlarını değil, kendilerinden yardım talep eden başka ülkelerin vatandaşlarını da tahliye ettiklerini kaydeden Çavuşoğlu, yabancı vatandaşlar da dahil toplam 230 kişinin bugün Sana'dan İstanbul'a hareket ettiğini duyurdu.
 
Çavuşoğlu, açıklamasında, "Türkiye Cumhuriyeti, böylece gücüne ve büyüklüğüne yakışan bir operasyonu daha başarıyla gerçekleştirmiştir" ifadesine yer vererek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gelişmeleri sürekli takip ettiklerini ve gereken talimatları verdiklerini belirtti.
 
"Vatandaşlarımızın salimen ülkemize doğru yola çıkmış olmaları sevindiricidir"
 
Dışişleri Bakanlığı, "Türkler ve talepte bulunan dost ve kardeş bazı ülkelerin vatandaşlarından oluşan bir grup yabancının Yemen’den Türkiye'ye hareket ettiğini" bildirdi.
 
Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, Sana’dan ayrılmayı bekleyen vatandaşların tahliye çalışmalarına başlandığı, bu süreçte, her türlü seçenek üzerinde hassasiyetle durulduğu, başta Yemen ve koalisyon güçlerinin öncülüğünü yapan Suudi Arabistan makamları olmak üzere, ilgili tüm taraflarla yoğun temas ve eşgüdüm tesis edildiği belirtildi. Vatandaşların güvenliği açısından en uygun seçenek olarak THY tarafından tahsis edilecek özel bir uçakla Türkiye'ye dönmelerinin kararlaştırıldığı, bu çerçevede, Türkler ve kendilerine talepte bulunan dost ve kardeş bazı ülkelerin vatandaşlarından oluşan bir grup yabancının bugün Yemen’den Türkiye'ye hareket ettiği  kaydedildi.
 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"Bakanlığımız ve diğer ilgili kurumlarımızın özverili ve titiz çalışmaları sonucunda Aden’den sonra başkent Sana’dan da talep eden vatandaşlarımızın salimen ülkemize doğru yola çıkmış olmaları sevindiricidir. Bundan sonraki aşamadaki temenni ve beklentimiz, dost ve kardeş Yemen’de meşru devlet otoritesi ile istikrar ve güvenliğin yeniden hakim kılınmasıdır. Türkiye, geçmişte olduğu gibi bu zorlu süreçte de Yemen’in yanında olmayı sürdürecektir."

aa


Bu haber 795 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,161 µs