En Sıcak Konular

Nuh Albayrak: Kasıtlı olarak yayınladılar!

3 Nisan 2015 09:41 tsi
Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, bazı medya organlarının, şehit savcı Kiraz'ın başına silah dayanmış haldeki fotoğrafını kasıtlı olarak yayınladıklarını söyledi.

24 TV'de Ardan Zentürk'ün sunduğu Sıcak Gündem programına konuk olan Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, İstanbul'da iki gün üst üste gerçekleşen terör saldırılarını ve bu saldırılar karşısında medyanın tutumunu değerlendirdi.

Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın vurulmadan önce başına silah dayanmış şekilde çekilmiş fotoğrafını yayınlayan medya organlarına sert tepki gösteren Albayrak, Basın Konseyi gibi basın meslek örgütlerinin söz konusu medya kuruluşlarına karşı sessiz kalışını çarpıcı örneklerle yorumladı.

Nuh Albayrak şöyle konuştu:

"SON YAŞANANLARI 'TERÖR' KELİMESİ BİLE KARŞILAYAMAZ"

 Son olay terör üstü birşey. Yani bu son olaya "terör" demek, olayın vehametini tam ortaya koymak için yeterli değil. Niçin? Allah muhafaza, tabi bir can bizim için çok değerli ama, rahmetli savcımızın canına kastetmişse bunlar, kendilerini riske atarak o binaya girmek zorunda değillerdi. Çok rahat bir biçimde pusu kurup başka bir yerde de yapabilirlerdi.

"VERMEK İSTEDİKLERİ ASIL MESAJ..."

 Ama mesele bu değil. Mesele, bütün Türkiye'ye, devlete başkaldırma, isyan meselesidir. "Biz buradayız, sizin en iyi koruduğunuz insanları, devletin kendi odasında öldürebiliyoruz, yaparız" mesajı vermektir. O fotoğraf da zaten bu mesajı tescil içindir.

 Dolayısıyla, bu terör falan değil. Bu başka bir şey. O zaman, bu konuya böyle afedersiniz, yamuk yumuk yaklaşanların tutumunu da bu açıdan değerlendirmek lazım.

"ŞEHİT HABERLERİNİ BİLEREK BÜYÜTMEDİK"

 Benim ömrüm kurumumla beraber, terör haberlerini büyütmemek için, bununla mücadele etmekle geçti. Çoğu zaman anlaşılmadım. Allah bir daha göstermesin, 3 tane, 5 tane şehit olmuş, biz aşağıdan küçük veriyoruz. Bilerek bunu yapıyoruz.

 Ama ertesi günü akşama kadar telefonlara cevap veriyoruz. Arıyor vatandaş, yukarıdaki haberi söylüyor, diyor ki "bu haber ondan daha mı az önemliydi ki şehit haberini küçük koydun" diyor. Vallahi daha önemliydi ki, onu aşağıya küçük koyduk biz de aksine. Diyeceğim o ki, biz bununla hep uğraştık.

"ZULME KARŞI TARAFSIZLIK OLUR MU"

 Geldiğimiz noktada, bu tavrı ben çok iyi tanıyorum. Yamuk yumuk, kenarından, "terörist" demeden, "eylemci" söylemlerini çok iyi tanıyorum ben. Dertleri, çaktırmadan teröre destek vermektir. Dolaylı destektir bu. "Tarafsızlık" diye bir şey var... Zulme karşı "tarafsızlık" olur mu?

"O FOTOĞRAFI KASITLI OLARAK YAYINLADILAR"

 O iğrenç fotoğraf... İlk baskılarda bütün sayfa boyunca vermişlerdi. Sonra bir kısmı lütfedip küçülttü. Bu şuurlu, kasıtlı bir harekettir. Hadi ilk heyecanla birileri paylaştı. Biz kınadık o zaman. Bu kınamalardan, bu tartışmalardan sonra ki gün boyu devam etti bu tartışma, bütün tepkilere, tartışmalara rağmen o fotoğrafı kullanmak, "hayır kardeşim, ben bu fotoğrafın kullanılmasının ne anlama geldiğini biliyorum, siz istediğiniz kadar yırtının, çıprının, ben bu fotoğrafı kullanacağım" demek anlamına geliyor.

"BU OLAYDA BİLE HALEN SİYASET DÜŞÜNÜYORLAR"

 Bu olay, şimdiye kadarkilere benzemez. Kılıçdaroğlu taziye evinde yuhalandı. Oraya toplanan insanlar, inanın sağduyulu insanlardır, ideolojiyle ilgisi olmayan insanlardır. Ama o tavır, o insanları bile çileden çıkardı. Cenaze namazında neredeydi bu liderler? Bu olayda bile halen siyaset düşünüyorlar. İşin en vahim tarafı da bu zaten.

"BU ÖRGÜT, KENARDA STEPNE OLARAK BEKLEYEN BİR ÖRGÜT"

 Adı geçen örgüt, bir kenarda stepne olarak bekleyen, "kim ne zaman ihtiyaç duyarsa" kullanılan bir örgüt. Daha önce de farklı amaçlar için kullanılıyordu. Ben, 7 Haziran'a kadarki dönemi çok önemsiyorum. Çünkü, Türkiye öyle bir noktaya geldi ki, kimseyi suçlamak niyetinde değilim ama, bu olup bitenlerin kendiliğinden olduğunu kimse söyleyemez, düşünemez. Artı, kesinlikle o terör örgütünün kendi doğal akışı içinde yaptığı bir şey olarak da düşünemez. Kim inanır buna?

 O zaman, başka bir şey var. Biz yakın zamana kadar, o terör döneminde bile, siyasilerimiz, toplumun farklı kesimleri, (HDP'yi ayrı tutuyorum) konu terörse, kerhen de olsa ortak paydada toplanabiliyorduk. Son 1 buçuk 2 yıldan beri böyle bir ortak payda kalmadı artık. Belli kesimlerin gözünü öylesine kin bürüdü ki, bu kesimlerin amacına ulaşmak için kullanmayacağı hiçbir yöntem yok. İşbirliği yapamayacağı hiçbir kesim yok.

star.com.tr


Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,985 µs