En Sıcak Konular

İşte unutkanlığı unutturan formüller

19 Eylül 2007 15:42 tsi
İşte unutkanlığı unutturan formüller Yeni yasama döneminde renkli isimlerden birisi de AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun olacak. Elektrik, elektronik alanında yıllarca öğretim üyeliği yapan Coşkun, hızlı okuma yanında hafızayı geliştirme, unutkanlığı önleme konularında da teknikler u

Zira Coşkun, Meclis’e gelir gelmez ilk iş olarak 81 il valisini aradı ve ‘Sorununuz olunca beni arayabilirsiniz’ diyerek telefon numaralarını verdi. Elektrik, elektronik alanında yıllarca öğretim üyeliği yapan Coşkun, hızlı okuma yanında hafızayı geliştirme, unutkanlığı önleme konularında da teknikler uyguluyor. İşte Coşkun’dan vekillere ‘unutkanlığı unutturma’ taktikleri:

* Rutini değiştirin: Örneğin sağ elinizi kullanıyorsanız biraz da sol elinizi çalıştırmaya başlayın. Rutin alışkanlıklarınızı kırıp beyninizin kullanmadığınız diğer yarısını da harekete geçirmiş olursunuz.

* Çocuk oyunu: İşe ya da alışverişe giderken tıpkı bir çocuk gibi merak içinde bütün duyularınızı harekete geçirin. Bakın, dokunun, dinleyin, koklayın. Fırında satılan taze ekmeklerin kokusunu algılamaya çalışın. Bu şekilde çok ender yaptığınız bağlantıları canlandırır, beyin kapasitenizi artırırsınız.

* Dikkat: Elinize bir gazete ve fosforlu kalem alın. Sırasıyla paragrafları okuyun, çift yazılmış harflerin üstünü çizin. Böylece konsantrasyon gücünüz artar.

* Ajanlık: Çevrenizdeki arabaların plakalarına dikkat edin ve plakada bulunan harflerden kelimeler ve cümleler türetmeye çalışın. Böylece kelime haznenizi geliştirir ve beyninizi canlandırırsınız.

* Stres: Özellikle stres anlarınızda veya kaygıya kapıldığınızda olumlu sözcüklerden destek almaya bakın. Bunlarla olumsuz düşüncelerinizi yok eder, hedeflerinize daha kolay ulaşırsınız.

* Polislik: `Dün akşam şu saatte ne yaptım, neredeydim’ gibi genellikle polisiye romanlarda sorulan soruları kendinize yöneltin ve yanıtlamaya çalışın. Bu sayede yaptıklarınıza karşı dikkatinizi geliştirirsiniz. Ayrıca kısa hafızanız da gelişir.

* Yürüyüş alıştırması: Asker yürüyüşü gibi olduğunuz yerde hareket edin. Koordinasyon yeteneğinizi artıran bu hareketlerle beyninizin her iki tarafını da kullanmış olursunuz.

Star



Bu haber 1,655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,778 µs