En Sıcak Konular

11 Eylül Saldırısının zanlısı yakalandı

19 Eylül 2007 12:24 tsi
Ankara Sıhhiye Otoparkı'nda bulunan bomba yüklü minibüsle ilgile ‘birinci’ zanlı üniversite öğrencisi Eskişehir'de yakalandı.

11 Eylül tarihinde Ankara Sıhhiye Otaparkı'nda bulunan bombalı minibüsle ilgili yapılan soruşturmada gözaltılar sürüyor. Bombanın fünye düzeneğinde kullanılan üç cep telefonundan birine takılı olan SIM kartlardan birini PKK'ya ulaştırdığı sanılan üniversite öğrencisi İdris N. Eskişehir'de gözaltına alındı.

Ankara polisinin verdiği bilgiye göre başka bir suçtan dolayı tutuklandığı açıklanan üniversite öğrencisi Alparslan Ö. fünye üzerindeki SIM kartın kendisine ait olduğunu kabul etti. Ancak kendi adına kayıtlı kartı yedi ay önce Eskişehir'de tanıştığı üniversite öğrencisi İdris N.'ye verdiğini söyledi. Anadolu Üniversitesi'nde öğrenci olduğu öğrenilen İdris N., bomba düzeneğinde kullanılan SIM kartı PKK'ya ulaştırdığı iddiasıyla önceki gece Eskişehir'de gözaltına alındı ve Ankara'ya gönderildi. İdris N.'nin de Alparslan Ö. gibi, PKK'nın üniversite örgütlenmesi olan Yurtsever Öğrenci Gençlik Hareketi'nde (YÖGEH) olduğu iddia edildi.

Olayla ilgili Van'da da dün üç kişi daha gözaltına alındı. Böylece Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gözaltına alınmaları için Van Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen listede adları bulunan 18 kişiden 10'u yakalanmış oldu. Cumartesi günü yakalanan yedi kişiden üçüyse Ankara'ya götürüldü.

Bir soruşturma daha

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sürdürdüğü soruşturmadan ayrı olarak yeni soruşturma başlattı. Başsavcılık, 'Minibüsün İstanbul'da PKK sempatizanı oto hırsızlık çetesi tarafından çalındıktan sonra 'ikiz plaka' denilen yöntemle Van'a gönderildiği tespit edildi. Başkale'de bir depoda saklanan aracın, bombalı saldırı planından üç gün önce Ankara'ya getirildiği saptandı' haberini ihbar kabul etti.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, minibüsün ne zaman ve kimler tarafından Van'a getirildiğinin, aracın Van'da bulunduğu süre içerisinde nerede saklandığının, kimler tarafından götürüldüğünün tespit edilmesi için soruşturma açıldı.

Aktif haber



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,500 µs