En Sıcak Konular

'Tayyip Amca' mektubu soruşturmayı başlattı

25 Mart 2015 09:00 tsi
10 ay önce arkadaşıyla birlikte kaybolan işadamı Mehmet Kaplan'ın kızı Elif'in, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a mektup yazıp yardım istediği, bunun üzerine harekete geçen Emniyet'in konuyla ilgili soruşturma başlattığı ortaya çıktı.

Trabzon'da geçen haziranda iş arkadaşıyla birlikte ortadan kaybolan Mehmet Kaplan'ın 14 yaşındaki kızı Elif Kaplan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak, babasının bulunması için yardım istedi. Mektup üzerine harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü özel ekip oluşturdu, cinayet soruşturması başlatıldı.

AYNI GÜN KAYBOLDULAR

Sürmene ilçesinde yaşayan ve ticaretle uğraşan Köksal Kol (39) geçen yıl haziran ayında bir anda ortadan kayboldu. Aynı gün öğleden sonra arkadaşı Mehmet Kaplan (38) da kayıplara karıştı. Her ikisinin de aileleri polise haber verip, kayıp ihbarında bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, Köksal Kol ve Mehmet Kaplan'ın yurtdışına çıkış yapmadıklarını belirledi. Polis ve jandarma aylarca iki işadamını aradı ancak bir iz bulunamadı.

ELİF, MEKTUP YAZDI

Evli ve 6 çocuk babası olan Mehmet Kaplan'ın 14 yaşındaki kızı Elif Kaplan, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak, babasının kayıp olduğunu anlattı. Elif, "Tayyip Amca" diye başladığı mektubunda, "Siz herkesin derdine çare oluyorsunuz. Herkesin sorunuyla ilgileniyorsunuz. Bizim tek derdimiz bir an önce babamıza kavuşmak. Babamı çok özledim. Hiçbir baba çocuğunu bırakıp bir yere gitmez. Benim babam da öyle bir babaydı. Bunun için sizden yardım istiyoruz. Tayyip Amca lütfen babamı bana getir" dedi. Bu mektup üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü harekete geçti. Asayiş Daire Başkanlığı'nda oluşturulan özel ekip Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi.

İKİ GÖZALTI...

Yapılan soruşturma sonunda olayla ilgili olarak Fikret B. ile Erkan A. gözaltına alındı. Fikret B.'nin ifadesinde, "Aramızda alacak-verecek sorunu vardı. Köksal Boz'u sabah, Mehmet Kaplan'ı öğleden sonra alıp dağlık bir yere götürdük. Telefonları kapattırdık. Sonrasında ne olduğunu bilmiyorum" dedi. Diğer zanlı ise, suçlamaları kabul etmedi. "İhmali davranışla adam öldürme, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, yağma" suçlarından gözaltına alınan iki şüpheli ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma devam ederken, yetkililer ortada ceset olmadığı için henüz işlem yapılmadığını ancak soruşturmanın detaylı olarak sürdürüldüğünü belirtti.

Sabah

Bu haber 447 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,397 µs