En Sıcak Konular

'Dün yapılan açıklamalar yanlıştır'

24 Mart 2015 13:19 tsi
'Dün yapılan açıklamalar yanlıştır' "Dün yapılan her iki açıklama da hem partimizin kurulları, kuralları ve disiplini açısından hem de ortak siyasi kültürümüz açısından yanlıştır"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanlığı Atış Test ve Değerlendirme Merkezi'nin açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in açıklamalarına ilişkin soru üzerine şunları kaydetti:

"Dün yapılan her iki açıklama da hem partimizin kurulları, kuralları ve disiplini açısından hem de ortak siyasi kültürümüz açısından yanlıştır. Herhangi bir şekilde bu kritik dönemde, seçimlere giderken partimizi ve partimizin kitle nezdindeki itibarını sarsıcı, polemiğe giren kim olursa olsun parti disiplin kurullarını işleteceğiz ve gerekli disiplin işlemlerini yapacağız. Kimsenin bu konuda ayrıcalığı yoktur. Çok açık bir şekilde ifade ediyorum."

Konuya ilişkin Başbakan Yardımcısı Arınç ile dün bir araya geldiğine işaret eden Davutoğlu, "Bugün de Sayın Melih Gökçek ile görüşeceğim. Gerekli uyarılarda bulundum, bulunacağım" dedi.

"Hiçbir görüş ayrlığımız yok"

"Çözüm Süreci'nin stratejik hedef olma niteliği konusunda hiç bir görüş ayrılığımız yoktur" diyen Davutoğlu, bu konuda atılacak adımlar hususunda ise her zaman farklı kanaatlerin dile getirilebilineceğini söyledi.

Farklı kanaatlerin her zaman her zeminde konuşulabileceğini, bu konuşmaların hep sürdüğünü ve bundan sonra da süreceğini belirten Davutoğlu şunları kaydetti:

"Çözüm Süreci'nin başarıya ulaşması, bu problemin Türkiye gündemine tümüyle düşmesi, silahsızlanma öncelikli olmak üzere her şey ona bağlıdır. Silahların terkine, silahların toprağa gömülmesine bağlıdır. Silahların toprağa gömülmesine, tümüyle terk edilmesine dayalı Çözüm Süreci konusunda yolumuza kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Hiç bir görüş ayrılığı bu kararlılıktan feragat anlamında değerlendirilmemelidir. Sayın Cumhurbaşkanımızla dün de en geniş kapsamıyla ele aldım, tekrar alırız. Gereken adımları gereken zamanda yine istişareler içinde atarız. Bu konuda kimsenin Türkiye'de Hükümetle Cumhurbaşkanlığı makamı arasında bir görüş ayrılığı varmış gibi bir senaryo üzerinden bir kaos beklentisi içinde olmaması iktiza eder. Şimdiye kadar nasıl birlikte bir çok benzer zor süreçlerden geçmiş ve aşmışsak bundan sonra da aşarız. Ama dediğim gibi, bunlar devlet mahremiyeti, siyasi kültürümüzün süregelen temel ilkeleri ve özellikle de Türkiye'nin geleceği bağlamında önümüzdeki seçimlerin suhuletle ve siyasi istikrarı güçlendirecek şekilde gerçekleşmesi bakımından önem taşır. Türkiye siyasi istikrarını daha da pekiştirecek şekilde yoluna devam edecektir, bu konuda kamuoyumuzunda hiç bir kaygısı olmamalıdır. Bizim her zeminde istişarelerimiz de devam edecek gerekli adımlarda gerektiği zamanlar atılacak."

Başbakan Davutoğlu, daha sonra helikopterle Konya'ya hareket etti.

AA



Bu haber 971 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,152 µs