En Sıcak Konular

Tartışmalara Şener de katıldı!

18 Eylül 2007 23:04 tsi
Tartışmalara Şener de katıldı! ''Sivil anayasa hazırlamak iddialı bir şeydir'' diyen Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Anayasa taslağı üzerine gazetecilerin sorularını cevapladı...

Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif  Şener, ''sivil anayasa hazırlamak iddialı bir şeydir...Ancak anayasanın bir mutabakat metni olduğunu bilmek lazım'' dedi.

Sabancı Holding tarafından Ankara Hilton Otel'de gerçekleştirilen resepsiyona katılan Eski Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ile hazırlıkları süren Anayasa taslağı hakkında bir süre sohbet etti ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Anayasa taslağı konusundaki görüşleri sorulan Şener, sivil bir anayasa hazırlamanın iddialı bir şey olduğunu belirterek, 82 anayasasına kadar bir çok anayasanın hep olağanüstü dönemlerde hazırlandığına dikkat çekti.

ATO Başkanı Aygün'ün yapılan düzenlemelerle öğrencilerin büstiyer ile üniversiteye gelmesinin önünün açılacağını söylemesi üzerine Şener, 1991 yılı öncesinde üniversitede hocalık yaparken, öğrencilere derslere istedikleri zaman girip, çıkabileceklerini söylediğini anlattı.

Aygün'nün sorusu üzerine ''bunu biraz komünist olduğu zaman'' yaptığını ifade eden Şener, yine öğrencilere derslere saçları uzun veya kısa olarak, veya botla girebileceklerini de söylediğini, onları bu konuda serbest bıraktığını kaydetti.

Şener, üniversitelerle ilgili böyle şeyler söylemiş olmanın böyle görüntülerle karşılaşacağı anlamına gelmediğini de belirterek şunları kaydetti: ''Üniversite öğrencisi çeşitli eğitim kademelerinden geçmiştir. Dünyayı, ülkeyi algılamayla ilgili belli bir düşünce düzeyine ulaşmıştır. Siz bir şeyi sonsuz serbest hale getirirseniz bile o makul ve mantıklı olan sınırlar dışına çıkmaz. Dolayısı ile şöyle bir düzenleme yaptığınız zaman çok aşırı kıyafetler, görüntüler, eğitim kurumlarında, üniversitelerde görülür mü acaba diye ben sormuyorum. Öyle çok olumsuz, sivri şeyler üniversite öğrencilerinde olacağını ben sanmıyorum.''

ATO Başkanı Aygün'ün ''sokaklarda görüyoruz'' demesi üzerine de Şener, ''Sokak ayrı, üniversiteler ayrıdır'' dedi. ''Keşke toplum olarak hep makulü, doğruyu bulsak, yakalasak'' diyen Şener, insanları nizamnameler ve düzenlemelerle belli kalıplara sokmanın çok da çağdaş bir şey olmadığını bildirdi.

''ANAYASA KOMİSYONUNDA İKTİSATÇI OLMALI''

Şener, ATO Başkanı Aygün'ün anayasayı hazırlayan komisyonda hiçbir iktisat profesörü veya iktisatçısının bulunmadığını dikkat çekerek, bu durumu eleştirmesi üzerine de Şener, anayasal iktisat diye bir akımın mevcut olduğunu ancak, iktisadın kurallarının çok dinamik olması nedeniyle anayasalara sığmayacağının anlaşıldığını kaydetti.

Bütçe veya vergi gibi bazı temel düzenlemelerin anayasada yer aldığını belirten Şener, anayasa taslağını hazırlayan komisyonda ''iktisatçı yer alması gerektiğini'' bildirdi. Yeni anayasa hazırlanmasına ilişkin yaşanan sürecin henüz başında olunduğunu belirten Şener, bu konuda daha çok heyet ve kurul oluşturulacağını söyledi.

Bir diğer soru üzerine Şener, ''Bir şeyle uğraşmış olmak demek, başka işleri yatırmış olmak anlamına gelmez. Hem o işle uğraşacaksınız, hem yasal düzenlemeleri yapacaksınız, hem ekonomiyle ilgili doğru kararlar alacaksınız. Sadece gündemimizde bu olursa ben de üzülürüm'' diye konuştu.



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,704 µs