En Sıcak Konular

BMGK Yemen için acil toplanacak

22 Mart 2015 09:11 tsi
BM Güvenlik Konseyi Başkanlığı, Yemen Cumhurbaşkanı Hadi'nin çağrısı ve Ürdün'ün resmi talebi üzerine acil toplantı kararı aldı.

BM Güvenlik Konseyi Başkanlığının, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin çağrısı ve Ürdün'ün resmi talebi üzerine TSİ 21.00'de acil toplantı kararı aldığı bildirildi.
 
Başkent Sana'da Husi Ensarullah Hareketi taraftarlarının yoğunlukta olduğu iki camiye cuma namazı sırasında düzenlenen intihar saldırılarında 100'den fazla kişi ölmüş çok sayıda kişi de yaralanmıştı.
 
BM Güvenlik Konseyi'nden saldırıların ardından yapılan açıklamada eylemler kınanarak "demokratik seçimlerle göreve gelen meşru" Cumhurbaşkanı Hadi'nin arkasında olunduğu vurgulanmıştı.
 
BM Yemen Özel Temsilcisi Cemal bin Ömer'in sürpriz şekilde başkent Sana'dan ayrıldığı ve siyasi taraflar arasındaki diyalog görüşmelerinin durduğu bildirilmişti.
 
Uzun süredir siyasi krizin yaşandığı Yemen'de, hükümet ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin ocak ayında istifa ettiğini açıklamasının ardından, başkent Sana'yı elinde bulunduran Husiler, 6 Şubat'ta meclisi feshettiğini duyurmuştu. Husilerin siyasete silahlı müdahalesi, ''darbe" olarak nitelendirilmişti.
 
Bu süreçte Husilerin başkent Sana'daki evinde gözetim altında tuttuğu Hadi, 21 Şubat'ta Aden'e gitmiş ve burada "Cumhurbaşkanı" sıfatını kullanarak yaptığı açıklamada, "Husilerin Sana'da kontrolü ele geçirdiği 21 Eylül tarihinden itibaren alınan kararların geçerli olmadığını" söylemişti.
 
Hadi güvenli bölgeye taşındı
 

Öte yandan, Yemen'de Şii Ensarullah Hareketi, (Husiler) Aden'deki cumhurbaşkanlığı konutunun üstünde savaş uçaklarıyla alçak uçuk yaptığı bildirildi.
 
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Husilere ait olduğu belirtilen savaş uçakları, El-Meaşik bölgesindeki cumhurbaşkanlığı konutunun üstünde alçak uçuk yaptı. Güvenlik güçlerinin alçak uçuşa uçaksavarlarla karşılık vermeleri sonucu savaş uçaklarının bölgeyi terk ettiği belirtildi.
 
Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, Hadi ve beraberindekilerin güvenli bir yere nakledildiği aktarıldı.
 
Yemen'de Şii Ensarullah Hareketi'nin, (Husiler) Aden'deki cumhurbaşkanlığı

aa


Bu haber 477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,728 µs