En Sıcak Konular

Youtube'tan yasaklamaya cevap

18 Eylül 2007 19:44 tsi
Youtube'tan yasaklamaya cevap Sivas 2. Sulh Ceza Mahkemesi, Atatürk' e hakaret içeren görüntüler yayınladığı gerekçesiyle Youtube'a Türkiye'den erişim yasağı kararı aldı. Youtube'tan açıklama geldi.

Sivas'ta yaşayan Ali K, görüntü paylaşım sitesi YouTube'de Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik hakaret içerikli görüntüler yayımlandığını öne sürerek, 3 Eylül 2007 tarihinde Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Vatandaşın iddiası üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı, görüntüleri bilirkişi aracılığıyla inceletti. Yapılan inceleme sonucunda bu görüntüler, CD'ye kaydedilerek Sivas 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sunuldu.

-KARAR, TELEKOMÜNİKASYON KURUMUNA GÖNDERİLDİ-

Dosyayı inceleyen mahkeme, görüntülerin yayından kaldırılma sürecine kadar YouTube'ye Türkiye'den erişimin engellenmesine karar verdi. Mahkemenin aldığı bu karar, tekrar Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Savcılığın, erişim yasağının işleme konulması için kararı Telekomünikasyon Kurumuna gönderdiği öğrenildi.

YOUTUBE'TAN YASAKLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Görüntü paylaşım sitesi Youtube'dan, siteye Türkiye'den erişim yasağı konulması kararına ilişkin, ''Türkiye'deki yetkililerle mevcut durumun en kısa sürede çözüme kavuşması için işbirliğine hazırız'' açıklamasında bulunuldu.

Yazılı açıklamada, ''internetin herkese kendini ifade etme ve sesini duyurma imkanı tanıdığı, ancak kişilerin web ortamında kendilerini ifade etme biçimlerinin, bazı ülkelerin kültürel ve politik konulardaki hassasiyetlerine dokunduğu'' kaydedildi.

 Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: ''Bu nedenle Youtube olarak kullanıcılarımıza kolaylıkla, kullanım şartlarımıza uygun olmadıklarını düşündükleri videolar konusunda uyarı mesajı göndermeleri imkanını sağlıyoruz.

Ve sonrasında gerektiğinde videoyu yayından kaldırıyoruz. Ayrıca, yerel yasa koyucular ile de ülkenin kanunlarına aykırı bir durum teşkil eden videolar konusunda, gerekli uygulamaların yapılması için işbirliğine gidiyoruz. Bu tutumumuz ile ifade özgürlüğü ve yerel kanunlara uyma konusunda dengeyi sağlamak için gösterdiğimiz özeni vurguladığımıza inanıyoruz. Türkiye'deki yetkililerle mevcut durumun en kısa sürede çözüme kavuşması için işbirliğine hazırız.''

 



Bu haber 357 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,570 µs