En Sıcak Konular

Gül'den Talat'a tam güvence

18 Eylül 2007 18:53 tsi
Gül'den Talat'a tam güvence Cumhurbaşkanı olarak ilk yurt dışı ziyaretini KKTC'ye yapan Abdullah Gül, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Gül'ün adada olmasından mutluluk duyduklarını belirtti. Talat şunları söyledi:

Her şart altında bizlere yönelik desteğini bizi cesaretlendiriyor, güçlendiriyor. Kıbrıs'ta yaşanan sorunu çözüme yolunda elinden geleni ortaya koyan bir halk olarak böyle bir fırsat verdiği için kendisine teşekkür ediyoruz.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise şunları söyledi

İlk yurt dışı ziyaretini KKTC'ye yapmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum. Cumhurbaşkanı Talat ile iki ülke arasındaki ilişkileri ve adada sorunun çözümü için yapılması gerekenler ve bugüne kadar yapılanlar ele alınmıştır. Kuzey Kıbrıs halkı çözüm için elinden geleni yapmıştır. KKTC'deki gelişme bizi mutlu etmektedir. Gerek demokratik gerek ekonomik gelişmeler bizi mutlu etmektedir.

Adada iki gerçek vardır. İki ayrı ülke iki ayrı demokrasi iki ayrı dil ve iki ayrı din vardır. Adanın gerçeklerini bu şekilde kabul ederek çözüme gidilmelidir. Çözüm de bu gerçeklerin bilinerek yapılmasında fayda vardır.

KKTC'de son 5 yılda ekonomik olarak yüzde 200 gelişme göstermiştir. Adada çözüm mutlaka olacaktır ve bunun gerçekleştiği takdirde ada herkesin takdir ettiği bir yaşamaya mümkün kılacaktır.

Rum liderin Türkiye'ye yönelik açıklamalarda Türk askerini tehdit olarak görmesine ise Cumhurbaşkanı Gül, Türk askeri buraya barış getirmiştir. Adanın daha önceki hali herkesin bilgisindedir. Ülkenin lideri olan kişi bile yaşananlardan dolayı kaçmak zorunda kalmıştır.

 



Bu haber 343 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,574 µs