En Sıcak Konular

Diyarbakır tarihi Nevruz'a hazır!

20 Mart 2015 09:18 tsi
Diyarbakır’da yarın yapılacak Nevruz kutlamaları için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor

Abdullah Öcalan’ın mesajının da okunacağı etkinliği izlemek için 600 dolayında yerli ve yabancı gazeteci akredite oldu. Tertip komitesi, güvenlik için 3 bin kişiyi görevlendirdi. Kutlama öncesinde yerel kıyafet satan mağazaların stokları tükendi.
 
Abdullah Öcalan’ın PKK’ya silah bırakma çağrısının ardından, önemi artan Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarına saatler kala, kutlamaların yapılacağı Nevruz Parkı’nda hazırlıklar son aşamaya geldi. Parka çıkan yollardaki inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere. Sahne ve protokol için ayrılan bölgelerin yapım çalışmaları sürerken, alan etrafına çok sayıda seyyar baz istasyonu ile erkek ve kadınlar için seyyar tuvaletler kuruldu.
 
3 BİN KİŞİYLE GÜVENLİK
 
Tertip komitesi, 3 bin kişiyi güvenlik için görevlendirdi. Alan dışındaki güvenlik ise polis tarafından sağlanacak. Kutlamalar nedeniyle Diyarbakır’a çevre illerden çok sayıda polis takviyesi yapıldığı öğrenilirken, polisin güvenlik gerekçesi ile uzaktan kumandalı helikameralara izin vermediği ifade edildi. Katılımcıların kutlama alanına üst aramasından sonra alınacağı kaydedildi. Nevruz’u izlemek için yerli ve yabancı 600 dolayında gazeteci akredite oldu. Kutlamalarda Öcalan’ın yazılı mesajını HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in okuması bekleniyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fırat Anlı, “Yine ezber bozan, halkların beraber yaşamasından yana güçlü bir mesaj verecektir” dedi.
 
OTELLER DOLDU
 

Diyarbakır’daki kutlamalar komşu şehirleri de hareketlendirdi. Nevruz nedeniyle Diyarbakır’daki otellerde yer kalmayınca, yurtiçi ve dışından gelecek olan çok sayıda kişi otel rezervasyonlarını Batman ve Mardin’e yaptırdı. Kutlama öncesinde, Diyarbakır’da yerel kıyafet satan mağazaların stokları da tükendi. Öte yandan Meteoroloji’ye göre, Diyarbakır ve çevresi Nevruz’u yağışlı geçirecek. Hava sıcaklığının da 7 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Habertürk


 

Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,810 µs