En Sıcak Konular

Madımak düzenekli kumpas

19 Mart 2015 09:07 tsi
Madımak düzenekli kumpas Paralel yapının darbe girişimleri ve Selam Tevhit kumpaslarının ardından bu defa da Sivas’ta sözde bir dini örgüt soruşturması başlattığı ortaya çıktı.

1993 yılında 37 kişinin yakılarak öldürüldüğü Madımak olayını provoke etmek isteyen paralel yapının İslami Birlik Cephesi Mücadelesi örgütü adı altında Fikri Sağlar'ı usulsüzce dinlediği belirlendi.

Paralel yapının darbe girişimleri ve Selam Tevhit kumpaslarının ardından bu defa da Sivas’ta sözde bir dini örgüt soruşturması başlattığı ortaya çıktı. Çok sayıda üst düzey yetkiliyi yasadışı olarak dinleyen paralel yapının Madımak kumpası, Sivas’ta usulsüz dinlemelere yönelik yapılan operasyonla gün yüzüne çıktı. Gözaltına alınan polislerin verdiği ifadelere göre, aralarında eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar ve eski Sivas Valisi Ahmet Karabilgin, sözde İslami Birlik Cephesi Mücadelesi adındaki örgüte üye olarak gösterilmiş ve yıllarca dinlemiş.

YASADIŞI DİNLEMELER 4 YIL SÜRMÜŞ

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada 20 kişiye ait 30'a yakın telefon numarasını 2009-2013 yılları arasında dinlediği belirlendi. Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık’ı dinleme kararı ise tüm aramalara rağmen bulunamadı.

Uydurma örgüt kurdular

Tutuklanan polis memuru Hasan G. ifadesinde, "Sivas'ta yaşanmış olan Madımak Olayı ve İBCM olarak bilinen İslami Birlik Cephesi Mücadelesi adı altında fason örgüt için düzenlenmiş dosyaları aydınlığa kavuşturmak amacıyla yapmış olduğumuz çalışmalardır. Bu hususta birçok ilde birçok görüşme gerçekleştirdik” dedi.   

Akşam

Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,447 µs