En Sıcak Konular

Polizei vandalizmi

19 Mart 2015 08:33 tsi
Polizei vandalizmi Medya ve istihbaratıyla Gezi 'ye bayraktarlık yapan Almanya, Frankfurt’ta göstericilere aşırı şiddet kullandı.

Protestoculara kan kasturan polis, kadınları saçlarından tutup yerlerde sürükledi. Gezici Alman medyası ve küresel suç ortakları Frankfurt'u savaş alanına çeviren polis şiddetini sansürlerken AFP, AP, EPA CNN ve BBC gibi medya organları polis araçlarının yakıldığı görüntüleri servis etti.

Türkiye'deki Gezi olaylarının en büyük destekçilerinden Almanya, Frankfurt'ta patlak veren gösterilerde protestoculara karşı her tür şiddete başvurdu. Gezi olayları sırasında Türkçe “Boyun Eğme!” ve “Türkiye: Erdoğan'a karşı ayakta” şeklinde manşet atan Der Spiegel ve Bild gibi Gezici medya organları Alman polisinin vandalizmini görmezden gelirken protestocuların Frankfurt'u nasıl savaş alanına çevirdiğini aktardı. Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) Frankfurt'ta dün açılışı yapılan 1,3 milyar Avro'luk (3,6 milyar TL) yeni binasını “blockupy” adıyla protesto eden anti-kapitalist göstericiler, polisin aşırı sert saldırısına direnmeye çalıştı.

BASINA SANSÜR

Protestoculara kan kusturan Alman polisi, kadınları saçlarından tutup yerlerde sürüklerken Gezi olaylarını çarpıtarak veren Alman medyası ve uluslararası suç ortakları AFP, AP, EPA gibi uluslararsı haber ajansları ile CNN ve BBC gibi medya organları ise daha çok polis araçlarının ateşe verildiği görüntüleri servis etti.

Eylemi görüntülemeye çalışan Lidia Pedro adlı kadın gazeteci, Alman polisinin habercilere saldırdığını söyledi. Twitter hesabından olayları anlatan Pedro, “Frankfurt'ta polis basına saldırıyor, nerede basın özgürlüğü” mesajını paylaştı. Uluslararası göstericiler ise durumun medyaya yansıyandan daha vahim olduğunun altını çizdi.

BILD OLAYLARI ÇARPITTI

Sokaklardaki kalabalığa göz yaşartıcı gaz, boya ve tazyikli su kullanan Alman polisi, birkaç saat içerisinde uyguladığı sert yöntemlerle tam 350 göstericiyi göz altına aldı. Polisin sert müdahalesini görmezden gelen Bild gazetesi manşetinde yanan polis araçlarını ve maskeli göstericileri yayınladı, “yakıp, yıktılar” ifadelerini kullandı. Avrupa Merkez Bankası binasının açılışı, sadece anti-kapitalist grupların değil ekonomik şartların ağır olduğu ve kemer sıkma politikalarının uygulandığı bir dönemde, yüksek maliyeti nedeniyle, halkın da tepkisini çekiyor.

Polise takviye

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yeni genel merkez binasının dünkü resmi açılışı öncesinde şehrin farklı yerlerinde düzenlenen gösterilerde görev alan yaklaşık 5 bin polis yetersiz kalınca çevre kentlerden takviye yapıldı. Şehir merkezindeki ve ECB binasına yakın bazı sokaklar kapatıldı. Akşama kadar süren protesto eylemlerine yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Köprüyü kapattılar

Frankfurt'ta Opera Binası önündeki olaylarda aşırı şiddet kullanan polis onlarca göstericiyi yaralarken 350 kişi gözaltına alındı. Taş atılması sonucu ise 80 polis yaralandı. Göstericiler, polisin aşırı şiddetinden korunmak için Main nehri üzerindeki köprüyü trafiğe kapattı.

Yeni Şafak



Bu haber 866 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,343 µs