En Sıcak Konular

Avrupa Merkez Bankası olaylarla açıldı

18 Mart 2015 15:38 tsi
Avrupa Merkez Bankası'nın Frankfurt'taki yeni genel merkez binasının resmi açılışı kentteki protestolar eşliğinde gerçekleştirildi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, bankanın yeni genel merkez binasına ilişkin, "Bu bina Avrupa'nın birlikte neler elde edilebileceğinin en iyi sembolüdür" dedi.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Frankfurt'taki yeni genel merkez binasının resmi açılışı kentteki protestolar eşliğinde gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan Draghi, bankanın yeni merkezinin Avrupa'da entegrasyonun güçlü bir sembolü olduğunu söyledi.

Binanın yapımında birçok kişinin özveriyle çalıştığını belirten Draghi, "Bu bina Avrupa'nın birlikte neler elde edilebileceğinin en iyi sembolüdür. Birçok kişinin bu binayı yapmak için yorulmaksızın çalıştığı bir gerçek" ifadelerini kullandı.

Yeni genel merkezin aynı zamanda Frankfurt şehri için bir "sınır taşı" olduğunu dile getiren Draghi, yeni binanın ECB'nin görevini devam ettirmesi adına etkileyici bir mekan sağladığını bildirdi.

Açılıştan dolayı Frankfurt’ta düzenlenen eylemlere de değinen Draghi, "Kriz Avrupa birliğini test ediyor. Bazıları, bugün protestocuların bir çoğu gibi, Avrupa'nın çok az şey yaptığına inanıyor. Ancak  bazıları da Avrupa'da ortaya çıkan popülist partiler gibi, Avrupa'nın çok şey yaptığına inanıyor" dedi.

AB'nin gerildiğini ve insanların zor bir durumdan geçtiğini dile getiren Draghi, şöyle devam etti:

"Krizlerde merkezi bir rol üstlenen bir AB kurumu olarak ECB, bu duruma kızanların odak noktası haline geldi. Bu adil bir karşılık değil. Bizim faaliyetimiz tam olarak ekonomideki şokların tamponlanmasını hedeflemektedir. Ancak tüm Avro Bölgesi'nin merkez bankası olarak, tüm vatandaşlarımızın ne söylediğini dikkatlice dinlemeliyiz."

Draghi'nin açılış konuşmasının ardından Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı Tarek Al-Wazir ve Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann da kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Ayrıca törene eski ECB Başkanı Jean-Claude Trichet, Frankfurt Yahudi Cemaati Başkanı Salomom Korn, ECB Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Eylemler devam ediyor

Öte yandan, ECB’nin yaklaşık 1,3 milyar avro harcayarak Ostend semtinde yer alan eski bir pazar hali olan Grossmarkthalle'de inşa ettirdiği yeni merkezinin açılışı öncesinde kapitalizm karşıtı eylemleriyle bilinen "Blockupy" adlı harekete mensup çok sayıda gösterici, ECB’nin kemer sıkma politikaları ve yeni banka binasının yüksek maliyetini şehrin farklı yerlerinde eylemler düzenleyerek protesto etti.

Sabahın erken saatlerinde toplanan göstericiler, polis araçlarını yaktı ve çevredeki binalara zarar verdi. Gösterilerde görev alan yaklaşık 5 bin polisten 80'i yaralandı, çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

Akşama kadar sürecek protesto eylemlerine yaklaşık 10 bin kişinin katılacağı tahmin ediliyor.

aa



Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,784 µs