En Sıcak Konular

Nuh Albayrak'tan Demirtaş'a sert tepki

18 Mart 2015 08:48 tsi
Nuh Albayrak'tan Demirtaş'a sert tepki Gündeme ilişkin değerlendirme yapan Nuh Albayrak, Selahattin Demirtaş'ın partisinin bir buçuk dakika süren grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan sözlerine sert tepki gösterdi.

24 TV’de yayınlanan Zeynep Türkoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı gazeteciler Yıldıray Oğur, Nuh Albayrak, Kurtuluş Tayiz ve Ahmet Taşgetiren’in konuk olarak katıldığı Politik Eksen programında Selahattin Demirtaş’ın bugün grup toplantısında tepki toplayan konuşması ve yaklaşan Nevruz konuşuldu.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak söylediği ‘HDP olduğu müddetçe sen bu ülkeye Başkan olamayacaksın’ sözlerine tepki gösteren Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak ‘ne yapacaksın darbe mi yapacaksın’ dedi.

İşte Albayrak'ın konuya ilişkin yaptığı değerlendirmeden önce çıkan satırbaşları...

NUH ALBAYRAK: DARBE Mİ YAPACAKSIN?

 Selahattin Demirtaş’ın sözleri büyük bir demokrasi ayıbı. Ne demek seni başkan yapmayacağız. Bu ülkede cumhurbaşkanını, Başkanı HDP’mi tayin ediyor? Bu işin bir kuralı kaidesi var, o çerçevede olur yada olmaz. Biz oldukça başkan olamayacaksınız diyor, ne yapacaksınız, Darbe mi yapacaksınız? Buna anlam vermek çok zor. Bu konuşmayı Meclis gibi bir yerde bir demokratik zemine oturtamadım. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığını herkes desteklemek zorunda değil ama kimsede bu konuda muhalefetinden dolayı ayıplanamaz. Ama ben bu tavrı konuşmayı ayıplarım. Ne demek istiyorsunuz, Darbe yaparak mı engelleyeceksiniz?

TAŞGETİREN: ERDOĞAN KARŞITI KİTLEYİ KENDİNE ÇEKMEK İSTİYOR

Şu sıralar Demirtaş muhalefet bloğunda öne çıkan bir isim. Muhalefet yine Erdoğan karşıtlığı yapıyor. Demirtaş bir şeye tekabül etmeye çalışıyor. Nedir o, Tayyip Erdoğan karşıtlığı acaba kime oy getirecek. Öyle bir karşıt toplum zemini olduğu düşünülüyor. O zemini en çok kim kullanacak böyle bir soru var siyasette. Acaba bunu Kılıçdaroğlu mu kullanabilir Demirtaş mı? AK Parti’nin önünü kesmede en önemli rolün HDP’de olabileceği, Demirtaş’ın da bu rolün başaktörü olduğu görülüyor. Demirtaş’ın durduğu yer gerilimi çoğaltıyor. Onun da siyasi bir sebebi var. Tayyip Erdoğan nefretini etrafında oluştuğu düşünülen bir toplum tabanını bir tarafa çekme çabası var. Kürt siyasi hareketi hep demokrasi arayışı içinde gelişmeye çalışmıştır. Onunla yüzde tezat teşkil eden bir duruşu var. Demirtaş şöyle düşünüyor ‘Tayyip Erdoğan’a böyle öfkeyle karşı çıkan bir kesim var. Ona nasıl hitap edilir? Kılıçdaroğlu’nun hakaret uslubuyla mı, Demirtaş’ın hakaret uslubuyla böyle bir yarış söz konusu. İmralı’dan Demirtaş’a fırça da gelebilir. Sen ne yapıyorsun diyecektir.

Yıldıray  Oğur ise konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede ‘Nevruz’a dört gün kalmışken, çözüm sürecinde büyük yol kaydedip PKK’ya silah bırakma çağrısı yapılmışken kürsüye çıkıp böyle bir açıklama yapmanın amacı nedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan çözüm sürecinde en çok emeği olan isimdir.’ dedi

star.com.tr


Bu haber 786 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,987 µs