En Sıcak Konular

CHP Trabzon İl Teşkilatı fena karıştı

17 Mart 2015 15:35 tsi
CHP Trabzon İl Başkanlığı CHP Gençlik Kolları üyesi bir grup genç tarafından bu sabah işgal edildi.

CHP'nin Trabzon'daki birinci sıra milletvekili adayının kontenjana tabi tutulması kararını protesto eden bir grup, Trabzon İl Başkanlığına girerek, parti binasının girişini masa ve sandalyelerle kapattı.

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun,  il ve ilçe yönetimleriyle görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

KONTENJAN ADAYI UYGULAMASINA TEPKİ

Kendilerine ‘Genç Militanlar’ adını veren grup, milletvekili adayı belirleme sürecinde Trabzon için kontenjan adayı uygulamasına tepki göstererek Trabzon’da ön seçimle aday belirlenmesini istediklerini aksi taktirde eylemlerine devam edeceklerini belirttiler.

MERDİVENLERE SANDALYELERİ YIĞIP HİÇBİR PARTİLİYİ TEŞKİLAT KATINA ALMADILAR

Sabahın ilk ışıklarıyla İskenderpaşa mahallesi Gümüşbatu İş Merkezi 4. Kattaki CHP İl Başkanlığı binasına gelen yaklaşık 10 kişilik grup, koltuk ve sandalyeler ile partinin girişini kapatırken, CHP İl Başkanı Güzide Önsel Uzun’u da telefonla arayarak kimsenin partiye gelmemesini istediler.

GÜCÜNÜZ YETİYORSA BİZİ TESLİM ALIN

Parti binasındaki toplantı salonuna 'Tek kontenjanımız özgürlük', 'Gücünüz yetiyorsa bizi teslim alın', 'Geleceğimiz için isyandayız' şeklinde dövizler yazıp bırakan gençler, CHP Trabzon İl Başkanlığı’nın bulunduğu katın asansörünün önünü de çuvallarla barikat yaparak kapatırken, merdivenlere ise sandalyeler yerleştirilerek hiçbir partiliyi teşkilat katına almadılar.

Kendilerini 'Genç Militanlar' olarak tanıtan grup adına konuşan Mustafa Erdi Çakır “Trabzon Cumhuriyet Halk Partisi Genç Militanları olarak CHP Merkez Yürütme Kurulu toplantısında alınan Trabzon’da kontenjanlı eğilim yoklaması kararına tepki olarak CHP Trabzon İl Başkanlığı’nı işgal etmiş bulunmaktayız. Trabzon Cumhuriyet Halk Partisi Genç militanları olarak partimizin karar organları tarafından demokratik özgürlükler göz önünde bulundurularak Trabzon’da yapılacak olan milletvekili belirleme yönteminin ön seçim olarak belirlenene kadar parti binasına hiçbir parti üyesini almayacağız ve bu eylemi sonlandırmayacağız. Genel Başkanımız bize Trabzon’da ön seçim olacağını söylediği anda eylemimize son vereceğiz. Biz parti içinde demokrasi mücadelesi veriyoruz. Herkese örnek olacak bir eylem yapıyoruz” dedi.

CHP TRABZON TEŞKİLATINDA TOPLU İSTİFA

 CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun,  il ve ilçe yönetimleriyle görevlerinden istifa ettiklerini bildirdi.

Uzun, parti binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, partilerindeki milletvekili adaylarını belirlemede kontenjan uygulamasına tepki amacıyla kendisinin yanı sıra partisinin il ve ilçe yönetimleri olarak görevlerinden istifa ettiklerini belirtti.

BİR KİŞİ DIŞINDA TÜM ADAY ADAYLARI ÇEKİLDİ

Uzun, aynı nedenle CHP Trabzon Milletvekili Aday Adayı Volkan Canalioğlu dışındaki tüm milletvekili aday adaylarının da adaylıktan çekildiğini kaydetti.

NEDEN İSTİFA ETTİNİ AÇIKLADI

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun,  "Parti içi demokrasiyi işletmek, eşitlik, demokrasi ve özgürlükler adına aday adayı arkadaşlarımız yüreklerini bu yola koydular. Biz sadece kontenjana karşıydık. Demokrasinin gereği olarak kontenjanın olmaması gerekliydi" dedi.

Bu haber 947 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,680 µs