En Sıcak Konular

''Esed'in elini sıkarsanız...''

17 Mart 2015 12:27 tsi
''Esed'in elini sıkarsanız...'' Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Başbakan Davutoğlu, ABD'nin Suriye açıklamalarına ilişkin, "Esed'in elini sıkarsanız, o sıktığınız el tarih boyunca insanlık vicdanından silinmez" dedi.
 
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Suriye konusunda Batı'dan insanlık vicdanını isyan ettiren aykırı sesler duyduklarını belirterek, "Esed ile oturup elini sıkarsanız, o sıktığınız el tarih boyunca insanlık vicdanının hafızasından silinmeyecektir. Ha Hitler'in eli sıkılmış ha Miloseviç'in eli sıkılmış, ha Radovan Karadzic'in eli sıkılmış, ha Saddam'ın eli sıkılmış, ha Esed'in eli sıkılmış" diye konuştu.
 
ABD Dışişleri Bakanlığından Suriye'deki müzakere sürecine ilişkin açıklamalar yapıldığını ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:
 
"Gerçi yalanladılar. O yalanlamayı memnuniyetle karşılıyoruz. Ama buradan bütün batı kamuoyuna Avrupa ve ABD'ye sesleniyorum. Avrupa'da demokrasi olduğunda, insan hakları söz konusu olduğunda, bunu onların doğal hakkı olarak görüp sonra Suriye halkı, Mısır halkı demokrasi istediğinde, 'siz hele bekleyin Müslümanların demokrasi ve özgürlükle yaşaması, onların hakkı değildir' deyin. Suriye rejimiyle ya da Mısır'daki dikta rejimiyle işbirliğine kalkarsanız, dünya da hiçbir samimiliğiniz kalmaz. Bizim ise ilkemiz açıktır, sözümüz bellidir, alnımız ak ve açıktır."
 
"Mezhep ya da etnisite ayrımı yapmadık"
 
Türkiye'nin, kapılarını sığınmacılara açtığını ifade eden Davutoğlu, "Biz, herhangi bir mezhep veya etnisite ayrımı yapmadık. Allah şahittir ki Anadolu sınırlarına gelen kim olmuşsa aldık. Bir tek kişiyi düşüncesi, mezhebi, etnisitesi dolayısıyla dışarıda bırakmadık" dedi.
 
"Türkiye'nin geleceğini inşa etmiş olacağız"
 
Türkiye'nin savunma sanayinde hizmet veren bini aşkın şirketi bulunduğuna işaret eden Davutoğlu, şöyle konuştu:
 
"İnşallah 2023'e geldiğimizde, kendi savaş uçağımızı, kendi tankımızı, kendi savaş gemimizi, kendi elektronik harp teknolojimizi kurmuş, kimseye, hele hele namerde hiç muhtaç olmamış Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin geleceğini inşa etmiş olacağız."
 
"Krize yatırım yapanlar kaybedecek"
 
Global piyasalarda dalgalanmalara karşın Türkiye'nin itibarının korunacağını vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:
 
"Hepsinin rüyası Türkiye'de bir kriz çıksın, bu küresel dalgalanma unutturulsun ve sanki Türkiye'ye has bir kriz varmış gibi ortam doğsun ve seçimlere giderken AK Parti Hükümeti yıpransın. Avuçlarını yaladılar, yalayacaklar.
 
Dünya piyasaları ne kadar dalgalanırsa dalgalansın bizim yüreğimizdeki millet aşkı dalgalandıkça ekonomimiz de demokrasimiz de dış itibarımız da yerli yerinde olacaktır. Kimse kriz senaryoları üzerinden hesap yapmasın, hesap yapanlar, krize yatırım yapanlar kesinlikle kaybedeceklerdir."

aa

Bu haber 780 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,287 µs