En Sıcak Konular

Türkiye'nin tepki gösterdiği açıklamayı düzeltti

17 Mart 2015 08:52 tsi
Türkiye'nin tepki gösterdiği açıklamayı düzeltti Washington, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, "Suriye'de savaşı bitirmek için Esad'la görüşmeliyiz" açıklamasından geri adım attı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Suriye lideri Esad'la görüşebilecekleri yönündeki sözleriyle ilgili Washington'dan bir açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, "Bakan Kerry'nin sözünü ettiği taraf Esad'ın kendisi değil" dedi.

Washington, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, "Suriye'de savaşı bitirmek için Esad'la görüşmeliyiz" açıklamasından geri adım attı.
 
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki günlük basın toplantısında, "Bakan Kerry'nin sözünü ettiği taraf Esad'ın kendisi değil " açıklaması yaptı.
 
Kerry'nin Esad'ı kastetmediğini söyleyen Psaki, "Esad rejiminden temsilcilerin bu sürecin bir parçası olması kaçınılmaz. Ancak bu Esad değil, asla Esad olmamalı. Bakan Kerry de Esad'ın olması gerektiği gibi bir imada bulunmadı" şeklinde konuştu.
 
Kerry'nin sözleri, Suriye lideri Beşşar Esad'a da soruldu. Açıklamaya temkinli yaklaşan Esad, “Benim kalmam ya da gitmem konusunda son sözü Suriye halkı söyler. Dışarıdan söylenenlerin bizim için önemi yok. Bizimle görüşmek isteyen batılı ülkeler , önce terörist gruplara verdikleri desteği kessinler. Böylece gerçek bir politika değişikliği olup olmayacağını görelim” dedi.
 
Kerry'nin açıklamaları Türkiye, Fransa ve İngiltere'de de yankı bulmuştu. Kamboçya ziyareti sırasında soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  "200 binden fazla insan öldürmüş bir rejimle neyi müzakere edeceksiniz?" diye sormuştu.
 
Londra ve Paris'ten yapılan açıklamalarda da, "Esad'ın Suriye'nin geleceğinde ve yeni yönetim için yapılacak müzakerelerde yeri olmadığı" kaydedilmişti.

Ntv

 

Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,426 µs