En Sıcak Konular

Uzanlar Ürdün'den de çaktırmadan uzadı!

18 Eylül 2007 14:55 tsi
Uzanlar Ürdün'den de çaktırmadan uzadı! İmar Bankası operasyonu kapsamında aranan Kemal Uzan ve oğlu Hakan Uzan, TMSF'nin soruşturmalarını uluslararası alanda da sıklaştırması sonucu, Ürdün'deki işyerlerini de apar topar kapatarak yeniden ortadan kayboldu

Tasarraf Mevduatı Sigorta Fonu'nin İnterpol'den aldığı bilgilere dayanarak İmar Bankası operasyonu çerçevesinde aranan Kemal ve Hakan Uzan'ın izini sürmesi, Ürdün'de paravan şirketler kullanan Uzanlar'ı paniğe itti. Yeni Şafak, Uzanlar adına kurulan paravan şirketlerin çalışmaları birderbire durdurulduğunu ortaya çıkardı. Bu şirketlerden en büyüğü olan ve Ürdün'de emlak ve tütün üretimi gibi bir çok alanda faaliyet yürüttüğü söylenen El Deka İletişim Hizmetleri (Al Deka Telecommunication Services) , kapısındaki tabelasını bile çıkardı.

GEÇEN YILKİ TAKTİK

Ürdün'dü toplam 10 şirketleri bulunan Uzanlar'ın soruşturmaların sıkılaştırılması nedeniyle sürekli yer değiştirdiği biliniyordu. TMSF geçtiğimiz yıl da İnterpol'ün verdiği bilgiye dayanarak Amman'da yaptığı araştırmada Uzanlar'ın Kraliçe Nur Caddesi'ndeki iş merkezinde bulunan 304 numaralı şirketlerinin yer değiştirdiği ortaya çıkarmıştı. Ancak hangi adreste oldukları bilinmiyordu. Kırmızı bültenle aranan Uzanların son olarak kendileri adına iş yaptığı ileri sürülen Ali Cenk Türkkan'ın Jordan Trade Center (Ürdün Ticaret Merkezi)'nde bir büroya taşındıkları ortaya çıkmıştı.

TABELALAR BİLE SÖKÜLMÜŞ

Yeni Şafak adına, Amman'daki El Deka İletişim Hizmetleri A.Ş.'ye ait büroyu araştırdık. Binanın üçüncü katında bulunan şirket geçtiğimiz yıl olduğu gibi yerini değiştirmiş. Şirket'e ait isim işmerkezinin girişindeki ana levhada yer almasına rağmen üçüncü kattaki büroda kimse kalmamış. Şirketin üzerinde IONET yazan talebası bile yerinden çıkarılmış. Ürdün Ticaret Merkezi'nin çalışanları yaklaşık iki aydır IONET çalışanlarının birden bire büroya gelmeyi kestiklerini belirttiler. Ancak nerede olduklarını onlar da bilmiyor.

Kilit isim Ali Cenk Türkkan

Türkiye'deki mahkeme kararının ardından tüm dünyada aranan Uzanların Ürdün'deki şirketlerinin başında Ali Cenk Türkkan'ın olduğu söyleniyor. Bu konuda TMSF Başkanı Ahmet Ertürk net bir açıklama yapmış ve Ali Cenk Türkkan'ın Uzanlar adına Libananco adlı şirketi kurduğunu belirtmişti. El Deka adlı şirketin başında da aynı isim bulunuyor. Bu bilgi şirketin internet sitesinde açıkça yer alıyor. Şirket Ürdün Ticaret Odası'nda da AL DEKA FOR TELECOMMUNICAHION SERVECES CO. LTD adı altında kayıtlı.

Her yerde yeni bir servet çıkıyor

İmar Bankası'nın borçlarından kaynaklanan 6 katrilyon liralık amme alacağının sahibi TMSF, aralarında Telsim ve medya şirketlerine el koydu. El koyma işleminin ardından tahsilat sürecine giren TMSF, Rumeli Holding'e bağlı bazı şirketlerin satışını gerçekleştirirken, Cumhuriyet Savcılığı ise baba Kemal Uzan ile Hakan Uzan hakkında yakalama kararı çıkarttı. Bu gelişmelerin ardından baba Kemal Uzan ile Hakan Uzan kırmızı bültenle aranmaya başlandı, ancak şu ana kadar yakalanamadı. Eşzamanlı olarak polis, Uzan ailesi ve yakınlarına ait 23 adrese baskın yaptı. Baskınlarda İsviçre'ye transfer edilen paralar ve hisse senetlerine ait bilgi ve belgeler toplandı.



Bu haber 351 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,720 µs