En Sıcak Konular

Turhan Çömez için arama kararı yok

16 Mart 2015 09:16 tsi
Ergenekon sanığı Turhan Çömez’in iadesi için yapılan yazışmalar bir gerçeği ortaya çıkardı: UYAP’ta Çömez için arama kararı yok.

Ergenekon davası sanıklarından eski AK Parti milletvekili Turhan Çömez, 2008’de İngiltere’ye gitmiş ve orada yaşamaya başlamıştı.

Ergenekon davası yerel mahkemede sonuçlanırken yakalanamayan sanıklar arasında olan Çömez’in de dosyası ayrılmıştı. Türkiye’yse İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşayan Çömez’in iadesi için harekete geçmişti. Ancak İngiltere bu talebi reddetti. Bu süreçte yapılan bir yazışma Çömez’in Türkiye’de aranmadığını ortaya çıkardı.

Adalet Bakanlığı’na bağlı Uluslararası Hukuk ve Dışilişkiler Genel Müdürlüğü Suçluların İadesi ve Hükümlü Nakil Bürosu tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen yazıda Çömez için, UYAP kayıtlarına göre ulusal seviyede arama kararı bulunmadığı ancak İngiltere’den iadesinin talep edildiği belirtilerek,” Çömez’in arama kaydı neden UYAP’ta yok” denildi.

Kayıtlar iptal mi?

21 Şubat’ta gönderilen yazıda,” Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmayı engellemeye teşebbüs etme ve Silahlı Terör örgütüne üye olma iddiasıyla 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen soruşturmada, Çömez’in hâlâ aranıp aranmadığı, aranıyorsa zaman aşımı tarihlerinin belirtilmesi ve aranmadığı takdirde hakkında düzenlenen kayıtlarının iptal edilip edilmeyeceği” istendi.

Arama yok, iade var!

Çömez’in avukatı Ömer Faruk Dere Vatan’a yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bir süre önce İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi bir karar verdi. Çömez için sehven yurt dışı yasağı konduğuna hükmetti. Şimdi öğreniyoruz ki, arama kararı da yok. Yani kendi arama kararı bulunmayan Çömez’i resmi makamlar yurt dışından talep etmişler. Bu sadece bir hukuksuzluk değil aynı zamanda bir skandaldır. Sayın Çömez tutuklanmamak şartı ile Türkiye’ye dönmek için bir başvuruda bulunmadı. Kendisi, çökmüş bir davada böyle bir talepte bulunmayı Türk hukukuna büyük bir haksızlık olarak değerlendiriyor.”

Vatan



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,886 µs