En Sıcak Konular

''Peşmerge kimseye zarar vermedi''

15 Mart 2015 14:26 tsi
Peşmerge komutanı: "Peşmerge güçleri, bugüne kadar hiçbir kimseye, mensubu olduğu kavim veya mezhepten dolayı zarar vermedi"

Irak'ın Kerkük kentindeki 1'inci Peşmerge Tugay Komutanı General Hiva Abdullah, Beşir bölgesinde DAEŞ'e karşı yürütülen operasyonlarda, güvenlik güçlerinin bugüne kadar hiçbir kimseye, mensubu olduğu kavim ve mezhepten dolayı zarar vermediğini söyledi.

Abdullah, Kerkük'ün 35 kilometre güneyindeki Yermük Köyü'nde düzenlediği basın toplantısında, bir haftadır DAEŞ'e karşı sürdürdükleri operasyon hakkında bilgi verdi.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait uçakların havadan destek verdiği Peşmergenin, onlarca köyü terör örgütünün elinden kurtardığını ifade eden Abdullah, operasyonda çok sayıda DAEŞ üyesini öldürdüklerini belirtti.

Haziran 2014'ten beri DAEŞ'in elinde olan köylerin kurtarılması sırasında kimseye mezhep veya ırkından dolayı zarar vermediklerini dile getiren Abdullah, şunları kaydetti:

"Günlerdir kurtarmaya çalıştığımız bölgeler, Arap kardeşlerimize aittir. DAEŞ'ten kurtulmak istedikleri için operasyonun ilk gününden beri Peşmergeye sürekli destek verdiler. Peşmerge güçleri olarak bizde bugüne kadar hiçbir kimsenin yuvasına zarar vermedik. Özellikle hiçbir kimseye mensubu olduğu kavim veya mezhepten dolayı zararımız dokunmadı. Kültürümüzde böyle bir şey kesinlikle yoktur. Bize sığınan ya da kontrol ettiğimiz bölgelerdeki Araplara kötü davrandığımız şeklinde çıkan haberler tamamen yalandır."

aa

Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,310 µs