En Sıcak Konular

Genelkurmay Dergisi: ‘Su için savaşabiliriz’

18 Eylül 2007 14:35 tsi
Genelkurmay Dergisi: ‘Su için savaşabiliriz’ Genelkurmay Başkanlığı’nın tehdit değerlendirmelerinde yer verdiği “Küresel ısınma” bu kez de Genelkurmay Başkanlığı’nın yayımladığı Silahlı Kuvvetler Dergisi’nde ele alındı.

Dergide Genelkurmay ATASE(Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı), SAREM(Stratejik Araştırmalar ve Etütler Merkezi) Başkanlığı Ortadoğu Uzmanı Tank Yarbay Süleyman Özmen imzasıyla “Küresel Isınmanın Türkiye’nin Güvenlik Politikalarına Etkileri” başlıklı bir makale yayımlandı. İşte makaleden çarpıcı tespitler:

2025’TE BÖLGESEL TEHDİT:

2025 yılında, dünya üzerinde yaklaşık 5 milyar insan temiz su sıkıntısı çekecek. Türkiye bölgenin en zengin temiz su kaynaklarına sahip. Su sıkıntısı çeken İsrail, Irak ve Suriye gibi ülkeler Türkiye için tehdit oluşturabilir. Ulusal güvenlik stratejimizin küresel iklim değişikliğinden kaynaklanan tehdit/risklere karşı önleyici tedbirleri alacak şekilde yeniden gözden geçirilmesi veya değiştirilmesi mütalaa edilmektedir.

YABANCILARIN TOPRAK ALIMI:

Vatan'da yer alan habere göre, GAP projesinin ortaya çıkardığı verimli ovalardan özellikle İsrail ve Arap uyrukluların arazi aldıkları iddia edilmekte ve bu durumun Türkiye kaynaklarının başka ülkelere aktarılması anlamını taşıdığı endişeleri Türk kamuoyunda bulunmaktadır.

Filiz Hanım mayın gemisini denize indirdi

İstanbul Tersanesi Komutanlığınca yapılan “Anamur” adlı mayın avlama gemisi, Pendik’teki İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda düzenlenen törenle denize indirildi. “Akçakoca” mayın avlama gemisi ve “Zıpkın” adlı hücumbota da bayrak çekildi. Anamur gemisi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın eşi Filiz Büyükanıt tarafından denize indirildi.



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,801 µs