En Sıcak Konular

İran pusuda!

15 Mart 2015 10:35 tsi
İran pusuda! Musul’da DEAŞ örgütü dağılma sürecine girince İran gizli servis şefi Kasım Süleymani hemen harekete geçti.

Uluslararası koalisyon terör örgütü DEAŞ’ın kontrolünde olan Musul kentine müdahale hazırlıklarını sürdürürken, Musul’da DEAŞ örgütünün dağılma sürecine girdiği haber veriliyor.

Star
’a konuşan kaynaklar, İran’ın Irak’ta etkinliğinin giderek arttığına da dikkat çektiler. İran, Kürdistan Demokratik Partisi lideri Mesut Barzani’yi de hedefine aldığı ve bu çerçevede Kürdistan Yurtseverler Birliği ve PKK’yı da yanına çekmek istediği haber veriliyor.

DEAŞ desteği kaybediyor

Musul’da Sünni grupların önemli bir kısmı DEAŞ’ın uygulamaları nedeniyle örgüte verdikleri desteği kesti. Musul’da duvarlara DEAŞ karşıtı yazıların yazıldığı da kentten gelen bilgiler arasında. Musul’da telefon şebekesi çalışmazken, örgütün halka baskısı da giderek artıyor. Şiilerin Tikrit’in ardından Musul’da da etkinlik sağlama çabasında oldukları belirtiliyor.

Süleymani devrede

Tikrit kentinin savunmasında bizzat sahaya inen İran gizli servis şefi Kasım Süleymani’nin KYB’yi KDP aleyhine harekete geçmeye çağırdığı da Arap basınına yansıdı.

Ürdün’ün eski Enformasyon Bakanı Salih Kallab, Şark el Ewsed gazetesinde yayınlanan makalesinde “Mesut Barzani’nin İran’ın hedefinde olduğunu” iddia etti.

Kallab, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanı General Kasım Süleymani’nin Süleymaniye’nin Karaçolan ilçesinde KYB üst düzey yetkilileri ile bir toplantı yaptığını söyledi. Süleymani bu toplantıda “Bir an önce Mesut Barzani’den kurtulma” teklifinde bulundu. Ancak KYB’nin üst düzey yetkilileri Kosrad Rasul ve Barham Salih bu öneriye karşı çıktılar.

Aynı haberde İran’ın erbil başkonsolosunun KYB’ye yakın dört medya kuruluşunun yöneticileri ve KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık’ın temsilcisiyle gizli bir toplantı yaparak, KDP’ye karşı bir kampanya başlatılması konusunda talepte bulundukları belirtildi.





Bu haber 1,234 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,452 µs