En Sıcak Konular

Asker'den Hayrunnisa Gül'e ilk tavır

18 Eylül 2007 14:32 tsi
KKTC'deki törene askerler tavır koydu. İşte TSK'nın ilk "Hayrunnisa Gül" tavrı.

Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı olduktan sonra eşiyle ilk kez bir resmi bir törene katılacak.

İlk yurttışı ziyaretine çıkacak olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KKTC'ye gidiyor. Asker, eşiyle birlikte KKTC'ye giden Hayrunnisa Gül'ün katıldığı törenlere katılmıyor.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, beraberinde bir heyetle bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gidecek. Gül, böylece Cumhurbaşkanı olarak ilk resmi yurtdışı ziyaretini KKTC'ye yapmış olacak. Gül'e eşi Hayrünnisa Gül de eşlik ediyor.

KKTC'de ziyaret öncesi farklı protokol düzenlemeleri yapıldı. Eşiyle adaya giden Cumhurbaşkanı için karşılama havaalanında değil Başkanlık Sarayı'nda yapılacak.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’nun açıklamasında, Gül'ün ziyareti sırasında, Kıbrıs konusundaki son gelişmelerle ilgili olarak başta KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile olmak üzere, çeşitli görüşmeler yapacağı kaydedildi.

KKTC'ye saat 15.00'te varması beklenen Gül, ilk olarak, Kıbrıs Türkünün varoluş mücadelesi önderi Dr. Fazıl Küçük'ün Anıttepe'deki mezarını ziyaret edecek.

Gül, daha sonra Cumhurbaşkanlığına giderek Cumhurbaşkanı Talat'la görüşecek. Bu görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı’na gidecek olan KKTC hükümet üyeleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilecek.

Cumhurbaşkanı Talat, akşam da, Gül'ün onuruna Cumhurbaşkanlığı’nda akşam
yemeği verecek.

Cumhurbaşkanı Gül, çarşamba günü de önce Boğaz Şehitliği'ni, ardından da Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Komutanlığı’nı ziyaret edecek.

KKTC'nin 1’inci Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı da ziyaret edecek olan Gül,daha sonra Cumhuriyet Meclisi'ne gidecek.

Cumhurbaşkanı Gül, burada meclisteki siyasi parti yetkilileriyle bir araya gelecek ve Meclis Genel Kuruluna hitap edecek. Gül'ün meclis ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Talat'ın da mecliste olması bekleniyor.

Gül, meclisteki temaslarını tamamlamasının ardından KKTC'den ayrılacak.

First lady ilk kez protokolde

Türbanı tartışmalara konu olan Hayrünnisa Gül, eşini ilk yurtdışı gezisinde yalnız bırakmayacak

Cumhurbaşkanı Talat’ın davetiyle bugün KKTC’ye gidecek olan Cumhurbaşkanı Gül’ü bir süredir geri planda duran eşi Hayrünnisa Gül yalnız bırakmayacak.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün Köşk’e çıktığı 28 Ağustos’tan bu yana geri planda durmayı tercih eden ve eşinin Köşk’te düzenlediği resepsiyonlara katılmayan Hayrünnisa Gül ilk kez protokole giriyor. Gül’ün Cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte türbanı tartışmalara konu olan Hayrünnisa Gül, eşini ilk yurtdışı gezisinde yalnız bırakmayacak.

Cumhurbaşkanı Gül ile eşi Hayrünnisa Gül, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın davetlisi olarak bugün KKTC’ye gidecek. Gül’ün iki gün sürecek resmi ziyaretinde Hayrünnisa Gül’e KKTC Cumhurbaşkanı Talat’ın eşi Oya Talat refakat edecek.

’ZAMANI GELECEK’ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Gül, seçildiği günün akşamı kutlamaları kabulünün dışında Çankaya Köşkü’nde iki resepsiyon vermiş, ancak iki resepsiyon da "eşsiz" düzenlenmişti.

Cumhurbaşkanı Gül, medyanın da yer aldığı ikinci resepsiyonda, "Hayrünnisa Hanım neden yok" sorusuna "Merak etmeyin. Hayrünnisa Hanım gölgede kalacak kadın değil. Kendisi katılmak istemiyor, onun da olacağı zaman gelecek" karşılığını vermişti.

Aktif haber



Bu haber 801 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,167 µs