En Sıcak Konular

Pilates oruç bozar mı?

18 Eylül 2007 13:42 tsi
Pilates oruç bozar mı? Bildiğiniz gibi her yıl bir dolmamız oluyor. Halkımız durur durur, ramazan gelince süper saçma ramazan soruları bulmakta adeta birbiriyle yarışır. Geçen sene bu bakımdan çok verimli geçmişti hatırlarsanız. Yıllarca “Sakız çiğnemek orucu bozar mı, di

Vatan'dan Tuğçe Baran'ın yazısı

Pilates oruç bozar mı? 

Ramazan dolmaları ufak ufak gelmeye başladı... Bildiğiniz gibi her yıl bir dolmamız oluyor. Halkımız durur durur, ramazan gelince süper saçma ramazan soruları bulmakta adeta birbiriyle yarışır. “Şunu yapmak orucu bozar mı, bunu yapmak günah olur mu..”

11 ay boyunca süper laik olup, ramazan gelince de “süper dini bütün” kesilen basınımız da bu soruları köpürtür de köpürtür.. (Engin Ardıç geçen gün nefis bir yazı yazdı bu konuda. “Ön sayfanda auuu diye ney çalar, iç sayfanda başını bağlayan kadınlara küfür ettirirsin... Senin rızan için oruç tuttum, senin rızanla orucumu açtım, beni, ülkemi, milletimi ve bürokrasimi kötülüklerden koru... AKP’nin kaybedeceği yeni bir seçimi esirgeme ülkemizden...” )

Geçen sene bu bakımdan çok verimli geçmişti hatırlarsanız. Yıllarca “Sakız çiğnemek orucu bozar mı, diş fırçalamak caiz midir?” gibi sıkıcı sorulardan sonra laap diye geldiydi meşum sual:

“Orucu seksle açmak caiz midir?”

Vöh!

Hakikaten nefis bir soruydu. Daha ötesi bilmiyorum olabilir mi..

“En abuk ramazan sorusu” klasmanında en az bir on yıl birinciliğini korur diye tahmin ediyorum. Ama tabii burası TC. Bilinmez.

“İftarda rakı içmek tuttuğun orucu resetler mi?” dolması da galiba geçen senenindi. Bu da iyidi. Ama tabii “seksle oruç açılabilir mi” sorusu kadar başarılı değildi.

Bu yıl kesat gidiyor.. Heyecanlı bir soru gelmedi henüz.. Gene klasik sakız çiğneme, kazayla su içme, diş fırçalama seviyesinde takıldık kaldık.

Bu yılın ilk dolması Zekeriya Beyaz’dan geldi. “Messenger’da çetleşmek orucu zedeler!”miş.

Eeeaah.. Homer Simpson’un dediği gibi “boooooring”. Birinin Zekeriya Bey’e MSN’de “seksüel” çetleşmenin çoktan “passe” olduğunu söylese ne iyi olur. Messenger internete bağlı herkes için cep telefonu gibi bir şey yahu!

Bir de süper mutaassıp Kemer ilçesinden bir dolma var. Kendileri biliyorsunuz uzaylı heykelleri pek seksi bulmuş, pek utanmış ve kaldırılması yönünde pek uğraşmışlardı. (Ne oldu heykele? Giydirildi mi?)

Sormuşlar: “Plajda üstsüzleri dikizlemek oruç bozar mı?”

Aaa!.. Bozar mı hiç canııım.. Bozmaz bozmaz.. Bakın bakın! Bol bol bakın. Bir aycık bile kendinizi tutmayın aman! Her daim dikizleyin her daim rahatsız edin kadınları! Günah değil tabii canım.


***

Dediğim gibi bu yıl işler kesat.

Ben açıkçası artık biraz da beyaz Türklerden soru gelsin istiyorum. Hep kara Türkler hep cahiller sormasın. “Pilates yapmak oruç bozar mı?” “Botoks orucu zedeler mi?” “Ramazan’da Cahide’ye gidilebilir mi?” “Yakup’ta oruç açmak caiz midir?” “Marksistlerin orucu kabul olur mu?” “Hem Özdemir İnce okuyup hem oruçlu olunabilir mi?” gibi sorular mesela hiç mi sorulmayacak?

Olmuyor ki.. Valla sıkıcı yani. Yok mu yani hem saftirik hem de mümin beyaz Türk? Yeni başlayanlar bile mi biliyor her bir haltı? Peeeee..



Bu haber 1,218 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,257 µs