En Sıcak Konular

Yurtlarda paralel oyun

13 Mart 2015 08:42 tsi
112 bin kişinin başvurmasına rağmen yurt kaydını gerçekleştirmemesinin arkasından paralel yapı çıktı.

Bakan Kılıç: Paralelin hükümeti zora düşürme planını önceden aldığımız tedbirlerle boşa çıkardık.

Paralel yapının öğrenci yurtları konusunda hükümeti zora düşürme planı, alınan tedbirlerle boşa çıkarıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 112 bin öğrencinin yurda başvurmasına rağmen kayıt yaptırmamasının organize bir hareket olduğu düşüncesini beraberinde getirdiğini söyledi. Kılıç, "Yurt olmayan yerde yurt başvurusu yapmak da çok ilginç. Bunu paralel yapının yaptığını düşünüyorum" dedi.

112 BİN KİŞİ KAYIT YAPMADI

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Kılıç, 2014-2015 eğitim öğretim döneminde 232 bin öğrencinin, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı öğrenci yurtlarında kesin kayıt hakkı kazandığını, ancak bu öğrencilerden 112 bin kişinin kayıt yaptırmadığını söyledi. Başvurusu kabul edildiği halde kayıt yaptırmayan öğrenci sayısının çok yüksek olduğuna dikkat çeken Kılıç, ortaya çıkan tablonun şüphe uyandıran olağan dışı bir durum olduğunu söyledi. Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

ORGANİZE BİR GİRİŞİM

"Başvurusu kabul edilen öğrencilerden 112 bin kişinin kayıt yaptırmaması ve yurt bulunmayan yerlere yönelik yoğun talep, organize bir hareket gibi görünüyor. Yurt ihtiyacı olan bir öğrenci, kayıt hakkı kazandıktan sonra bu hakkından neden vazgeçsin. Veya yurt bulunmayan bölgeler için neden başvuru yapılsın. Bütün bunların, paralel yapı merkezli organize bir girişim olduğunu düşünüyorum."

Bu konu bitmiştir

Gazetecilerin Hakan Fidan'ın bir kez daha MİT'e gelip gitmesi konusundaki düşünceleri sorulan Kılıç, "Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın bu konudaki açıklamaları belli. Fidan, tekrar MİT Müsteşarlığı'na atanmıştır. Bence bu konu bitmiştir" yorumunda bulundu. Hakan Fidan'ın siyasi kimliğinin deşifre olması konusunda yapılan eleştirilere de cevap veren Kılıç, "Tarafsızlığına neden gölge düşürsün? Memur anlamında görevinden seçim için istifa eden birçok kişi daha sonra adaylıkları olmazsa görevlerine geri dönüyorlar" açıklamasını yaptı.

Demek ki sorun yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında bir sorun olmadığını aktaran Kılıç, "Bu ortamı bozmak isteyenlerin kullandığı bir şey sanırım. Ama görüyoruz ki gayet memnun bir şekilde yönetime devam ediliyor. Demek ki sorun yok" ifadesini kullandı.

Akşam



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,991 µs