En Sıcak Konular

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümünü kutlandı

12 Mart 2015 16:18 tsi
Meclis Başkanvekili Akşener ve Grup Başkanvekilleri İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümünü kutladı

TBMM Genel Kurulu'nda, Meclis Başkanvekili Meral Akşener ve grup başkanvekilleri İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümünü kutladı.

TBMM Genel Kurulu, Akşener başkanlığında toplandı.

Akşener, Başkanlık Divanı adına İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümünü büyük bir heyecanla ve minnetle kutladığını ve andığını belirterek, "İstiklal Marşı'nın şairi merhum Mehmet Akif Ersoy'u ve İstiklal Marşımızda şekillenen Milli Mücadele ruhunun iradesinin sahiplerini minnetle, şükranla, rahmetle anıyorum. 'Cenabı Hak bir daha bu millete İstiklal Marşı'nı yazdırmasın' duasını tekrarlıyorum. O gün kabul eden Gazi Meclis'in mensuplarını, bizler gibi Başkanlık Divanı'nda oturanları rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94.  yıldönümünü kutlayarak, şöyle devam etti:

"12 Mart 1921 tarihinde TBMM'de kabul edilen İstiklal Marşımız aziz milletimizin bir diriliş destanıdır. İstiklale giden zamanlarda maddi ve manevi zorluklarla mücadele eden milletimizin ortak duygusunun, inancının sembolüdür. İstiklal Marşı'nda ortaya konan inanç ve güven bugünde ihtiyacımız olan manevi atmosferi yansıtmaktadır. İstiklal Marşımızda o güzel dizeler dünümüzü ve sadece manevi dünyamızı aydınlatmakla kalmamakta yeni Türkiye hedeflerine de ışık tutmaktadır. İstiklal Marşı aziz milletimizin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, her mısrasıyla milletin ortak duygu dünyasına seslenen eşsiz bir eserdir. Bu duygu ve düşüncülerle İstiklal Marşımızın TBMM'de kabulünün 94. yıldönümünü kutluyor, milli şairimiz büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoy'u ve bütün şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum."

- "Hepsine rahmet diliyorum"

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "94 yıl önce birinci Meclis tarafından kabul edilen ve Mehmet Akif Ersoy'un Türk milletine emanet ettiğini İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümünde İstiklal Marşı'nı yazanları, güfteleyenleri, besteleyenleri ve İstiklal harbini sürdürerek bağımsız Türkiye'yi yaratanların her birini aynı ayrı saygıyla selamlıyor ve hepsine rahmet diliyorum" diye konuştu.

Gök, 44 yıl önce 12 Mart 1971 tarihinde Silahlı Kuvvetlerin Cumhurbaşkanı'na verdiği bir muhtırayla hükümeti istifaya zorladığını anımsatarak, bu muhtırayla son derece karanlık bir sürece girildiğini ve Türkiye'nin en karanlık tablosunu oluşturan günlerin bu dönemde yaşandığını söyledi. Gök, "Askeri darbeler askeri muhtıralar gibi her türlü vesayeti reddettiğimizi ama bugünlerde oluşturulmaya çalışılan Cumhurbaşkanı vesayetini de şiddetle kınadığımızı ve reddettiğimizi belirtmek istiyorum" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, milli şair Mehmet Akif Ersoy'u, istiklal ve egemenlik uğruna şehit olanları rahmet ve minnetle anarak, şunları kaydetti:

"Cenabı hak milletimize bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Vatan toprağını koruyarak İstiklal Marşı'nı kabul eden TBMM aslında bugünlerde vatan toprağının terk edilmesinin sonuçlarını çok iyi idrak etmelidir. İstiklal Marşı'nı kabul eden, Türk milletinin egemenliğini ve istiklalini temsil eden TBMM'nin aynı ruh, heyecanla istiklalimizi, egemenliğimizin bölünmez bütünlüğünü, milli mücadalede kurulan  cumhuriyetimizi, vatan toprağını korumaya yönelik her türlü  kararı alması gerektiğine olan inancımı ifade etmek istiyorum."

Vural, 12 Mart 1971 muhtırasına değinerek, milli egemenliğe yönelik her türlü darbe girişim ve zihniyeti kınadığını söyledi.

Bu arada yerinden söz alan bazı milletvekilleri de İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümünü kutladı.

Genel Kurul'da AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Türkiye'de demir yolu ulaşım ağlarının gelişimi, MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Mersin'in sorunları ve HDP Mardin Milletvekili Erol Dora da Kızıltepe ve Cizre'de üniversite seçme sınavına girecek öğrencilerin yaşadıkları sorunlar hakkında gündem dışı söz aldı.

AA



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,472 µs