En Sıcak Konular

Diyanet'in 'dolara geçişi'ne CHP'den tepki

11 Mart 2015 12:28 tsi
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hac işlemlerini dolar kuru üzerinden yürütmesine CHP'den "Hac ibadeti gelir kapısı değildir" tepkisiyle karşılandı

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, hac yolculuğu masraflarının bu yıl dolar olarak belirlenmesinden dolayı bin 500 lira fark oluştuğunu belirterek, "Şans oyunlarına dönüşen hac kuralarıyla stres yaşayan hacı adayları, dolardaki artışla şoka girdi. Hac ibadeti gelir kapısı değildir" dedi.

Özkes, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın önceki yıllarda avro cinsinden aldığı hac ücretlerini bu yıl 3 bin 600 dolar olarak tespit ettiğini söyledi. Bu durumun her hacı adayı için bin 500 lira farka yol açtığını ifade eden Özkes, eşleriyle birlikte gidenlerin 3 bin lira fazla ödeyeceğini kaydetti.

Özkes, "Zaten dünyanın en pahalı Haccını yapan hacılarımıza daha fazla yük biniyor. Tabiri caizse ibadetin tadını kaçıran bu durumun hacılarımıza yansıtılmaması gerekir. Adeta 'Bana da çıkar mı, çıkmaz mı' şeklinde şans oyunlarına dönüşen Hac kuralarıyla stres yaşayan hacı adayları, dolardaki artışla şoka girdi. Hac ibadeti gelir kapısı değildir. İbadet ile ticaret ayrı şeylerdir" diye konuştu.

Adana'da bir din görevlisinin "Aleviye sela olmaz" diyerek sela okumadığını anlatan Özkes, bu tür ayrımcılığın dinen ve hukuken kabul edilemeyeceğini söyledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özkes, siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıran Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili olarak, "CHP'nin kapatılması mümkün olmayacak bir şey. Cumhuriyeti kuran partinin kapatılması, deli saçmalığıdır" dedi.

Teklifi genel seçim öncesi hamle olarak gördüklerini ifade eden Özkes, "AKP gerçekten samimiyse öncelikle seçim barajının düşürülmesi lazım" diye konuştu.

Türk Dil Kurumu'nun "müsait" kelimesini "flört etmeye hazır olan, kolayca flört edebilen (kadın)" olarak tanımlamasına ilişkin görüşünün sorulması üzerine, "Bunlar önce mücahit idi, sonra müteahhit oldular daha sonra her şeye müsait oldular. O müsaitlikten kaynaklanıyor sanıyorum" dedi.



Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,660 µs