En Sıcak Konular

Baransu'nun çuvallarını savcı bizzat açacak

11 Mart 2015 08:59 tsi
Mehmet Baransu'nun eski eşinin kömürlüğünde çıkan belgeler 5 çuvala konularak emniyete getirildi. Belgeleri savcı açacak.

Balyoz davası sanıklarına kumpas kurulduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan gazeteci Mehmet Baransu'nun eski evinin kömürlüğünde bulunan gizli arşivini, savcı açacak. Geçtiğimiz günlerde Baransu'nun eski eşi Esra Konur'un evinin kömürlüğünde bazı belgeler bulunduğuna ilişkin bir ihbar alan İstanbul polisi harekete geçti. Kömürlükte yapılan incelemede 3 klasör ile bazı dijital dokümanlar ele geçirildi. Bu belgeler 5 çuvala doldurularak İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Konuyla ilgili bilgisine başvurulmak üzere İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne çağrılan Esra Konur, avukatı ile gelerek yaklaşık 3 saat ifade verdi. Konur, söz konusu belgelerin Mehmet Baransu'ya ait olduğunu, fakat kimden temin ettiğini bilmediğini söyledi.

DEVLET SIRRI BELGE ŞÜPHESİ

Terör polisi operasyonda ele geçirilen doküman ve dijital verilerin bulunduğu çuvalı açıp belgelerle ilgili Esra Konur'a sorular sormak istedi. Fakat Baransu'nun avukatlarının basına, aramanın hukuksuz yapıldığına ilişkin beyanda bulunması üzerine çuvallar açılamadı. Çuvalların açılamaması üzerine soruşturma savcısı Gökalp Kökçü'nün çuvalları bizzat savcılıkta açmaya karar verdiği öğrenildi. 5 çuval ilerleyen günlerde tanık Esra Konur ve avukatı nezaretinde savcılıkta açılarak belgeler tasnif edilecek. Devlet sırrı niteliğinde bazı askeri belgelerin de bulunduğu belirtilen dokümanların, Baransu hakkındaki soruşturmada delil olarak kullanılabileceği kaydediliyor. Mehmet Baransu'nun avukatları, belgelerin doldurulduğu çuvalların açılması için emniyete çağrılmaları üzerine, aramaya nezaret etmedikleri gerekçesiyle bu talebi reddetmişti.

AVUKATLARDAN MANEVRA
 
Baransu'nun avukatları, çuvalların açılması için emniyete çağrıldı, ancak aramanın hukuksuz yapıldığı gerekçesiyle itirazda bulunarak çuvalların açılmasını önlemeye çalıştılar.
 
Sabah
 

Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,862 µs