En Sıcak Konular

'Diktatör yaftası vuranlar aslında...''

10 Mart 2015 13:47 tsi
'Diktatör yaftası vuranlar aslında...'' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlara seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyasi partilerin "temelli" kapatılması hükmünün yürürlükten kaldırılmasını öngören Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili olarak "Dört parti bir araya gelse hatta dört partiye de gerek yok. Anamuhalefet ile iktidar partisi bir araya gelse bu işi bitirir. Bu tamamen artık milletin gündeminden düşsün. Ondan sonra da hiç kimse 'Kuşlardan haber aldım, benim partimi kapatacaklar' diye ortalıklarda dolaşmasın" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen dördüncü muhtarlar toplantısındaki konuşmasında, Ankara, İstanbul, Yalova, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Kocaeli, Kırklareli ve Bilecik'ten gelen 424 muhtarı Cumhurbaşkanlığı'nda misafir ettiğini söyledi.

Türkiye'deki 50 bin muhtarın tamamıyla bir araya gelmeyi hedeflediğini ifade eden Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarların yanı sıra esnaf, iş adamları, sanatçılar, bilim adamları, sporcular ve her kesimden vatandaşla bir araya geldiğini kaydetti.

İnşaatı devam eden kongre merkezi tamamlandığında 2 bin kişiyi aynı anda ağırlayabileceklerini, o zaman sürecin daha da hızlanarak devam edeceğini dile getiren Erdoğan, böylece Türkiye'nin geniş katmanlı bütün sivil toplum kuruluşları ve gruplarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geleceğini, devlet-millet kaynaşmasının farklı bir şekilde hayata geçeceğini belirtti.

"Burası milletin evi, biz milletiyle arasına duvarlar örmüş, tel örgüler çekmiş, bariyerler kurmuş bir siyasetçi, bir Başbakan, bir Belediye Başkanı olmadığımız gibi böyle bir Cumhurbaşkanı da asla olmadık, olmayacağız" diyen Erdoğan, her gün milletle iç içe, beraber olmaya devam edeceğini vurguladı. Cumhurbaşkanlığındaki programlar, katıldığı diğer programlar ve il ziyaretleriyle milletle kesintisiz irtibat ve muhabbet içinde olduğuna işaret eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Açık söylüyorum, bu bağ koptuğu gün, bizim de bittiğimiz gündür. İnsan nasıl oksijeninin olmadığı yerde nefes alamaz, yaşayamazsa, biz de milletimizle muhabbetimizi kaybettiğimizde adeta nefessiz kalırız çünkü biz milletimizin bağrından doğduk, orada yetiştik, orada ilmi, irfanı, hizmeti öğrendik. Bunun için de başka bir dünyayı ne hayal edebiliriz ne de orada yaşayabiliriz.

Beni en iyi siz muhtar kardeşlerimin anlayacağına inanıyorum çünkü sizler demokrasi çınarının köklerine en yakın dallarısınız. Bakmayın siz kendi aklınca muhtarları küçümseyen, görmezden gelenlere. Şundan eminim onların hiçbiri oturdukları mahallelerinde muhtarlığa aday olsalar kazanamazlar. Kendi mahalle halkının gönlüne girip, orayı fethedip muhtar olamayacakların ülkenin, milletin, memleketin meseleleri hakkında iri iri laflar etmeleri bizi sadece acı acı gülümsetir. Bugün ülkemizde siyasi parti genel başkanı, yöneticisi sıfatı taşıyanlardan pek çoğunun parti amblemlerini bir kenara koyun, mahalle muhtarlığa aday olduklarında hüsrana uğrayacaklarını gayet iyi biliyorum."

-"Kapatılsa zil takıp oynayacaklar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletle, vatandaşla irtibatı zayıf olanlar için seçimlerin adeta bir yük haline geldiğini dile getirerek, onların oturdukları yerden "Cumhurbaşkanı şöyle söyledi, hükümet böyle yaptı" diyerek siyaset yapmak istediklerini söyledi.

"İzmir'de bir vatandaşımız, bir hanımefendi, bunlardan birine gayet güzel dersini vermiş. Sürekli iş değil laf üreten bir siyasi genel başkanına, kendi partisinden olduğunu söyleyen bir hanımefendi 'Bırakın dalaşmayı, proje üretin' diye seslenmiş" diyen Erdoğan, kendilerinin de yıllardır "Bırakın kötülümeyi, karalamayı, bu millet için ne yapacaksınız, ne yaptınız onu söyleyin" dediklerini aktardı.

"Söylüyoruz söylemesine de karşı taraftan proje namına tık yok. Onun yerine varsa yoksa tezvirat. Şimdi bu ara ne söylüyorlar, neymiş 'partilerini kapatacaklarmış'. Niye senin partini kapatsınlar? Genel Başkan olduğum parti, 2007'de kapatılmak istendi. Bunların hiçbirinin sesi çıkmadı. Hatta o zaman bir parti genel başkanı 'Ankara'da da hakimler, savcılar varmış' dedi. Kapatılsa zil takıp oynayacaklar. Bunu söyleyenler şimdi 'partimiz kapatılacak' diyor" değerlendirmesini yapan Erdoğan, 2010'da "partilerin kapatılmasını yasaklayalım" dediklerini, TBMM'deki görüşmeler sırasında muhalefetin Genel Kurul'u terk ettiğini, AK Parti'nin içinden ihanet edenler de çıkınca düzenlemenin hayata geçemediğini ifade etti.

-"Tekrar sağa sola kaçmayın"

Düzenleme o zaman yapılsaydı şimdi bunların konuşulmayacağını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben geçenlerde Sayın Başbakan'a da söyledim. Meclise getirin bu işi, buyrun gelin bir hafta içinde hemen birlikte yasa teklifini getirelim. Fazla bir şey değil, üç beş maddelik iş, partilerin kapatılmasını ortadan kaldıralım. Zorlaştıralım demiyorum, kapatılmayı tamamen ortadan kaldıralım. Bunun adımı atılsın. Milleti aldatmaya gerek yok. Dürüst olmak gerek, dürüst. Şimdi iktidar partisi adım attı, hadi gelin destekleyin. Tekrar sağa sola kaçmayın. Neyin şikayetini yapıyorsunuz? Üstelik iş işten geçmiş değil. Şu anda iktidar partisi Anayasa değişikliği teklifini Meclis'e sunuyor. Temenni ederim ki süratle bu iş hallolur. Dört parti bir araya gelse hatta dört partiye de gerek yok. Anamuhalefet ile iktidar partisi bir araya gelse bu işi bitirir. Bu tamamen artık milletin gündeminden düşsün. Ondan sonra da hiç kimse 'Kuşlardan haber aldım, benim partimi kapatacaklar' diye ortalıklarda dolaşmasın."

-"Laf değil, iş ürettik"

AK Parti göreve geldiğinde 6 bin 100 kilometre olan bölünmüş yollara 12 yılda 17 bin 500 kilometre yol eklendiğini, "ecdad mirası" olarak nitelediği projeyle Marmaray'ın hayata geçirildiğini anlatan Erdoğan, çalışmaları hızla süren Avrasya Tüneli'nin gelecek yıl tamamlanacağını, yeni açıklanan projeyle birinci ve ikinci boğaz köprüsü arasından deniz altında üç katlı tünel yapılacağını, temelini 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile attıkları Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki çalışmaların da hızla sürdüğünü kaydetti.

Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç'e geçen hafta Boğaz'da yaptıkları gezintide kuleleri gösterdiğini aktaran Erdoğan, 320 metrelik kulelerin bittiğini, fevkalade bir durum olmazsa köprünün 29 Ekim 2015'te açılacağını söyledi.

150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın üçüncü büyük havalimanı inşaatıyla tüm bu çalışmaların bütünleşeceğini belirten Erdoğan, "Bunlar artık Türkiye'de yapılıyor. Bunlar icraatlar, laf değli. İş ürettik, üretmeye devam ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da modern bir havalimanı ve şehir bağlantısı için bulvarlar yapıldığını da anımsatarak, "Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili, Anamuhalefetin başındaki zat 'Kaçak saraydı, yok şuydu, yok buydu' durmadan atıyor, tutuyor. Büyük devletlere buralar yakışır, bunu böyle bileceksin. Büyük hedefleri olmayanlar, büyük hayaller gözetmeyenler, görmeyenler işte buraları düşünemezler. Bu millet büyük, güçlü bir millet ve dolayısıyla ona yakışan neyse onu yapacaktır, onu yapıyor" ifadesini kullandı.

AA



Bu haber 799 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,697 µs