En Sıcak Konular

Yoksul ailelere ücretsiz internet

10 Mart 2015 11:40 tsi
Erişim fiyatlarının görece yüksekliği, farkındalık eksikliği gibi nedenlerle internet erişimine sahip olmayan yoksul ailelere kotalı ve ücretsiz internet erişimi hizmeti sunulacak.

Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan 2015-2018 Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı'na göre, internet erişiminin yaygınlaştırılmasına yönelik bir dizi çalışma yapılacak.
 
Bu kapsamda, yoksul ailelere belirli kısıtlarla internet erişimi sağlanacak.
 
Erişim fiyatlarının görece yüksekliği, farkındalık eksikliği ve benzeri nedenlerle internet erişimine sahip olmayan yoksul aileler tespit edilecek. Eğitim gören çocuğun yer aldığı aileler öncelikli olarak değerlendirilecek. Bu ailelere, kamu kaynakları kullanılarak belirli bir kotada internet erişim hizmeti sunumu sağlanacak.
 
Dar gelirli internete erişimde zorlanıyor
 
Türkiye İstatistik Kurumu Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması sonuçlarına göre, internet erişimine sahip olmama nedenleri arasında internet bağlantı ücretinin yüksek olması yüzde 31,9 ile ikinci sırada yer alıyor.
 
Benzer araştırmalarda hanelerin ekonomik durumunun yetersizliğinin internete erişimde önemli bir sınırlılık yarattığı ortaya konuluyor.
 
Türkiye’de 2014 yılı itibarıyla yaklaşık 17 milyon hanenin yüzde 60,8’inde internet erişimi bulunuyor.
 
Yoksul ailelere internet erişiminin ücretsiz olarak sağlanmasının, bu ailelerdeki bireylerin bilgi toplumuna dönüşüm sürecine katılımını artıracağı ve yoksulluğun nesiller arası aktarımının engellenmesine katkı sağlayacağı değerlendirmesinde bulunuluyor.
 
FATİH Projesi kapsamında yaklaşık 10,6 milyon öğrenciye dağıtılacak tablet bilgisayar ile internet erişimi olmayan yoksul ailelerdeki eğitim gören çocukların internet erişiminin sağlanması bir ihtiyaç olarak ortaya çıkıyor. Bu çerçevede, internet erişiminin yaygınlaştırılması amacıyla ücretsiz ve kotalı internet erişim paketlerinin kamu tarafından yoksul ailelere sağlanmasına yönelik çalışma yapılması gerekiyor.
 
Öğrencisi olan aileye öncelik
 
İnternet erişiminin yaygınlaştırılmasına yönelik strateji ve eylem planı doğrultusunda şu uygulamalar yapılacak:
 
- Erişim fiyatlarının görece yüksekliği, farkındalık eksikliği ve benzeri nedenlerle internet erişimine sahip olmayan yoksul aileler tespit edilecek. Eğitim gören çocuğun yer aldığı aileler öncelikli olarak değerlendirilecek.
 
- Sabit ve mobil işletmecileri ile mevcut ve yeni abonelerin durumu, erişim şartları ve ödeme koşullarına ilişkin görüşmeler yapılacak.
 
- Yapılan çalışma neticesinde, kotalı ve ücretsiz internet erişimi hizmeti sunulacak.
 
- Bilinçli ve yerinde internet kullanımını teşvik amacıyla, öğrencilerin ve ailelerin görece daha çok faydalanacağı sitelere daha yüksek bir kota uygulanması veya bu sitelerin kotasız olarak sunulması değerlendirilecek.

aa


Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,269 µs