En Sıcak Konular

CHP'ye uyarı: Oylar o partiye kayıyor

10 Mart 2015 08:44 tsi
Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Demir'le görüşen Kılıçdaroğlu, Alevilerin taleplerini dinledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir ile yaklaşan seçimler sürecinde Alevilerin taleplerine ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldi. Alınan bilgilere göre Demir, Alevilerin talepleri hakkında Kılıçdaroğlu'na bilgi verdi. Kılıçdaroğlu'nun, “Belediyelerimizde cemevlerinin ibadethane sayılmasına ilişkin karar aldık. Nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusu üzerine Demir'in, “Çok önemli bir adım. Aleviler üzerinde hem sizin hem HDP'li belediyelerin böyle bir karar alması olumlu yankılandı. Ancak çok gecikmiş bir adım, keşke daha önce olabilseydi. Ancak bu kararınız eşit yurttaşlık taleplerimiz için bir başlangıç noktası olabilecek” dediği öğrenildi. Demir'in, Ak Partili ve MHP'li belediyelerin de bu yönde kararlar alması için çaba gösterilmesi gerektiğine işaret ettiği belirtildi.
 
Görüşmede Kılıçdaroğlu'na zorunlu din derslerinin kaldırılması, dergahların iade edilmesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılmasına ilişkin talepler sunuldu. Kılıçdaroğlu'nun Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılması fikrine sıcak bakmadığı, kurumun Alevileri de kapsayacak şekilde daha adil bir yapıya dönüştürülmesi görüşünü ilettiği öğrenildi.
 
Kılıçdaroğlu yorum yapmadı
 

Demir'in, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'ın aldığı oylara işaret ettiği, ülkenin belli bölgelerinde CHP'nin Alevi tabanının HDP'ye kaydığının açıkça görüldüğünü anlattığı öğrenildi. “Özellikle genç ve kadınlarda HDP'ye ciddi bir yönelme var” diyen Demir'in bu görüşünü Kılıçdaroğlu'nun not etmekle yetindiği, yorum yapmaktan kaçındığı öğrenildi. Demir'in, Alevi toplumunda oy kayışının engellenmesi için yeni projeler beklendiği görüşünü ilettiği, Kılıçdaroğlu'nun bu konuda da yorum yapmadığı belirtildi.
 
 Vatan


Bu haber 461 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,040 µs