En Sıcak Konular

Bunlar da PYD’nin yabancı savaşçıları

9 Mart 2015 10:02 tsi
Bunlar da PYD’nin yabancı savaşçıları Suriye iç savaşında Şam rejimi ve IŞİD’in yanı sıra PYD’nin silahlı kanadı YPG de yabancı savaşçı kullanıyor. YPG içinde İngiliz, Amerikan, Danimarkalı, Hollandalı ve Afrikalı yabancılar savaşıyor.

Suriye’de süren iç savaşta, yabancı savaşçılar sorunu uluslar arası bir hal aldı. IŞİD’e yapılan yoğun katılımların yanı sıra, rejim güçleri tüm dünyadan lejyoner takviyeleriyle güçlendirilmeye çalışıyor. Bir diğer yabancı katılımların adresi ise PYD’nin askeri kanadı olan YPG.
 
KOBANİ İÇİN DESTEĞE GELDİLER
 
YPG’ye yabancı katılımlar, IŞİD’in Kobani kuşatmasıyla birlikte başladı. Danimarka, Hollanda, Avusturya, İngiliz hatta Afrikalılardan oluşan yabancı askerler Suriye’de YPG saflarında savaşıyor. Türkiye’den de bazı radikal sol örgütler Suriye’nin Kürt bölgelerine savaşçı götürüyor.
 
İNGİLİZLER AĞIRLIKTA
 
Kobani’de IŞİD’le savaşan İngilizler James Hughes ve Jamie Read, İngiliz basınına, dünyaya en büyük tehdidin IŞİD tarafından geldiğini bu nedenle Suriye’ye savaşmaya geldiğini açıkladı. İki asker “Rojava Kürt Halk Koruma biriminde hizmet ettiklerini” söyledi.
 
YPG’NİN AFRİKALI SAVAŞÇISI
 
“Rojava’nın aslanları” isimli savaşçı grubun içinde çok sayıda yabancı faaliyet gösteriyor. Bu grubun Amerikalı üyesi Jordan Matson, “Burada her an kafanızın üzerinden kurşun geçebilir, İlk kez geçtiğinde oldukça ilginç bir deneyimdi” ifadelerini kullandı.

Afrika'dan gelenler bile var

Suriye’de YPG saflarında savaşırken ölen Afrikalı “Avaşin Tekoşin” de bu savaşçılardan biri. YPG’ye Almanya’dan katılan savaşçının gerçek kimliği YPG tarafından açıklanmıyor. Yine YPG’nin “Bagok” kod adını verdiği Avustralyalı savaşçı da Suriye’de IŞİD-YPG çatışmalarında hayatını kaybetti.

Yeni Şafak


Bu haber 1,051 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,309 µs