En Sıcak Konular

Yeni bakanları bekleyen kritik kararlar

9 Mart 2015 09:39 tsi
Yeni bakanları bekleyen kritik kararlar 7 haziran seçimleri nedeniyle Anayasa gereği üç bakanlıkta gerçekleşen devir teslim töreni sonrası gözler yeni bakanlara odaklandı.

Türkiye için hayati önem taşıyan süreçleri üç ay boyunca yürütecek olan Adalet Bakanı Kenan İpek, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin kritik kararlara imza atacak. Paralel yapıyla mücadeleden çözüm sürecine, çılgın projelerden sosyal yaşama kadar tarihi kararlar, çiçeği burnunda bakanları bekliyor. Üç bakan, ilk kez bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısına katılacak. Adalet Bakanı İpek'i bekleyen en önemli kararlardan biri, Fethullah Gülen hakkında çıkarılacak "kırmızı bülten" olacak. Bekir Bozdağ'ın bakanlığı döneminde hazırlıklar son aşamasına gelmişti.

KIRMIZI BÜLTEN ELİNDEN GEÇECEK

Kırmızı bültenin kısa süre içinde tamamlanarak ABD'den resmen iade talebinde bulunulması bekleniyor. İpek, aynı zamanda HSYK'nın da Başkanı olduğundan, kararlarda belirleyici rol oynayacak. Yeni İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ü de önemli kararlar bekliyor. Öztürk, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki Çözüm Süreci Kurulu'ndaki isimlerden biri olacak. "Silah bırakma" çağrısının ardından işin güvenlik boyutu Öztürk'ün görev sahasında bulunuyor. Aynı zamanda, çözüm sürecinin sekretaryalığını yapan "Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı" da İçişleri Bakanlığı'na bağlı. Yeni Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin'in odaklanacağı konuların başında ise "çılgın projeler" geliyor.

İstanbul'a 3. Köprü ve 3. Havalimanı yapımlarının yanı sıra, Kanal İstanbul'la ilgili atılacak adımlar, Avrasya Tüp Tüneli sonrası üçüncü tüp geçitle ilgili ihale süreci dahil ulaştırma alanındaki kararlar Bilgin'in görev alanında bulunuyor. GSM'de 4G'ye geçiş hazırlıkları hızlanırken, bu alandaki çalışmalar Bilgin'in koordinesinde sürecek. Ayrıca, Türksat 4B'nin haziran ayında fırlatılması planlanıyor. Son adımlar Bilgin döneminde atılmış olacak. Türkiye Uzay Kurumu'nun kurulmasına ilişkin düzenleme ile kara, hava, deniz ve demir yollarındaki AK Parti'nin koyduğu hedeflere ulaşılması çalışmaları seçim sonrasına kadar Bilgin tarafından yürütülecek.

Akşam



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,908 µs