En Sıcak Konular

'Kimsenin gücü yetmez'

17 Eylül 2007 23:26 tsi
'Kimsenin gücü yetmez' Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan, yurt içi gezisini gerçekleştirdiği Zonguldak'ta önemli açıklamalarda bulundu. Toptan, Sivil Anayasa tartışmalarına bakın nasıl açıklık getirdi...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, kendi adı verilen Köksal Toptan İlköğretim Okulu'nun açılışı ve çeşitli ziyaretler için ilk yurt içi gezisini gerçekleştirdiği Zonguldak'ta hazırlanmakta olan anayasa konusunda beklenmesi gerektiğini söyledi.

Kimsenin Cumhuriyetin temel niteliklerini değiştirmeyi düşünmeyeceğini belirten Toptan, Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen'i ziyaretinde gazetecilerin anayasa tartışmalarıyla ilgili sorusu üzerine, "Ortada bir anayasa yok, anayasa tasarısı da yok. Sadece benim takip ettiğim kadarıyla bir bilim kurulu tarafından hazırlanan daha sonra Adalet ve Kalkınma Parti'li hukukçu milletvekili, bakanları tarafından bir taslak haline getirildiği ifade edilen bir metin var. O nedenle fazla belirsizliğin olduğu bir süreçte şu aşamada hemen ön yargılı davranmamak, çok iyidir çok kötüdür dememek lazım. Biraz daha beklemek lazım. Cumhuriyetin temel niteliklerini kimse değiştirmeyi düşünmez." diye konuştu.

Cumhuriyet'in temel niteliklerini ve ülkenin birliğini bozmaya yönelik eylemlerin dışında TBMM çatısı altında her türlü düşüncenin tartışılmasını sağlayacaklarını vurgulayan Toptan, "Bir tek önemli çizgimiz var o da tarih ve millet önünde ettiğimiz yemindir. Bu yemin çerçevesinde parlamento kürsüsünden ve parlamento dışında herkes düşüncesini söylemeli, sorunlarını ortaya koymalı. İster bölgesini, ister Türkiye'nin ne kadar bilinen meselesi varsa onu tartışmaya açmalıdır. Ama kimse, ettiğimiz yemin cumhuriyetin temel niteliklerini, ülkenin bölünmez bütünlüğünü üniter yapımızı bozmaya dönük hareketler içerisinde olmamalıdır. Bu çerçeve korunduğu taktirde bu yemine sadık kalındığı taktirde her şeyi özgürce tartışan her şeyi birbirimize söylerken hoşgörülü davranırken birbirimizi dinlemeyi becerebilen bir Türkiye olmalıyız. Umuyorum ki benim başkanlığımdaki TBMM'de bundan sonraki dönemde böylesi güzel tabloları hep beraber yaşayacağız." dedi.

"KÖKSAL TOPTAN İLKÖĞRETİM OKULU"NU AÇTI

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Valilik ziyaretinin ardından 2007-2008 eğitim-öğretim yılı İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında kendi adının verildiği Köksal Toptan İlköğretim Okulu ile TOKİ Yenimahalle İlköğretim Okulu'nun açılışını yaptı.

Zonguldak'ın İnağzı Mahallesi'nde yapılan ve TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın adı verilen 12 derslikli, 600 öğrenci kapasiteli okul, 1 milyon 750 bin YTL'ye mal oldu. Mahallede okul olmaması nedeniyle vatandaşların sorunlarını Toptan'a ilettiği ve Toptan'ın girişimleri sonucu yatırım programına alınan okulun yapımı bir yılda tamamlandı.

Okulun açılışında konuşan Toptan, ekonomik güç yerine ekonomik bilgi kavramının gelişmesi gerektiğini anlatarak, "Bizim şükürler olsun ki çok iyi eğitilmiş, çok iyi eğitim görmüş 600 bin öğretmenimiz 15 milyon çocuğumuza bilgi çağının gereklerini yerine getirerek kaliteli yetiştirmek için uğraş vermektedir. Böylesi genç bir nüfus bizim gücümüzdür. Ancak böylesi genç bir nüfusu güç haline getirebilmek için bunların çok iyi bir eğitim görmesini sağlamak gerekmektedir. Yeni bir kavram olarak ekonomik güç yerine ekonomik bilgi kavramı geliştiriliyor. Ekonomik bilginin toplumları zenginleştirdiği, ekonomik bilginin bireyleri tek tek çok bilgilendirmek suretiyle çağın başka ülkeleriyle ve başka bireyleriyle yarışabilir hale getiren bir kavram olarak eğitimciler kullanıyor." dedi.

Toptan, daha sonra okulun açılış kurdelesini eşi ve protokolle birlikte kesti. Okulun yapımına desteklerinden dolayı Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen tarafından Toptan'a plaket verildi. Meclis Başkanı Toptan, daha sonra TOKİ Yenimahalle İlköğretim Okulu'nun açılışını yaptı.

 

 


 

 



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,199 µs