En Sıcak Konular

Dev maça dev güvenlik

8 Mart 2015 14:37 tsi
Ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray bu akşam Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Derbi maçın güvenliğini 2 bin 900 kişi görevlendirildi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, bu akşam oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisine ilişkin, "Sporseverlerin rahat ve huzurlu bir ortamda, zevkle maçı seyredebilmeleri için gerekli güvenlik tedbirleri alındı. Bu amaçla 1850 polis ve 1050 özel güvenlik görevlisi olmak üzere 2 bin 900 personel görevlendirildi" dedi.
 
İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Şahin, maçın yayıncı kuruluşuna maçı değerlendirdi.
 
Bugün oynanacak derbi maçta sporseverlerin rahat ve huzurlu bir ortamda, zevkle maçı seyredebilmeleri için gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını dile getiren Şahin, bu amaçla 1850 polis ve 1050 özel güvenlik görevlisi olmak üzere 2 bin 900 personelin görevlendirildiğini kaydetti.
 
Şahin, derbi müsabakalarında misafir takım seyircilerinin stada alınması konusunda, sezon başında yapılan toplantıda, üç büyük kulüp yönetiminin mutabakatı doğrultusunda karar alındığını hatırlatarak, kulüplerin taleplerinin bu uygulamanın bir müddet daha devam etmesi yönünde olduğunu, kendilerinin her iki takım seyircilerinin dostça ve kardeşçe maçı beraber izlemelerini arzu ettiklerini bildirdi.
 
Spor centilmenliktir
 
Sporda şiddet ve istenmeyen tezahürat yapılmasına da değinen Şahin, passolig ve e-bilet uygulamasının kötü tezahürat ve şiddeti önlemede etkili olduğunu aktardı.
 
"Her şeyden önce spor centilmenliktir. Spor, özellikle de futbol temaşa oyunudur. Bunun dışında spora farklı anlamlar yüklememek gerekir. Birbirimizin kalbini kıracak, huzurumuzu bozacak ve zarar verecek davranışlardan kaçınmalıyız" mesajını veren Şahin, kendisini ziyarete gelen bir kulüp başkanına yaptığı tekliften bahsederek, "Yöneticilerimiz belirli aralıklarla herhangi bir gündem olmadan bir yemekte bir araya gelmeli ve kamuoyuna centilmenlik mesajı vermelidir" değerlendirmesinde bulundu.
 
Vali Şahin, derbi mücadelesinin dostça ve centilmence geçmesini dileyerek her iki takıma da başarılar diledi.
 
Hakem Cüneyt Çakır

 
Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında bugün derbi heyecanı yaşanacak. Dördüncü yıldız rekabetine giren şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe ile Galatasaray, Kadıköy'de karşı karşıya gelecek.
 
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak zirve yarışını yakından ilgilendiren derbiyi FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Kariyerindeki 19. derbiye çıkacak, 9. kez Fenerbahçe-Galatasaray rekabetinde düdük çalacak Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Tarık Ongun yapacak. Dev maçta  dördüncü hakem olarak Özgüç Türkalp görev alacak, beşinci hakem Süleyman Abay, altıncı hakem Hakan Ceylan olacak.
 
Fenerbahçe ile Galatasaray, hazırlıklarını bu akşam yapacakları antrenmanlarla tamamlayacak.
 
Galatasaray taraftarı yok, Kadıköy kapalı gişe
 
Kulüpler arasındaki anlaşma gereği konuk Galatasaray taraftarlarının statta izleyemeyeceği derbi öncesi satışa sunulan biletlerin tamamına yakınının tükendiği açıklandı.
 
Kadıköy'de bu sezon ilk kez bir maç kapalı gişe oynanacak.
 
Süper Lig'de 23. haftaya Galatasaray 51 puanla lider, Fenerbahçe ise 47 puanla üçüncü sırada girdi.
 
Bu sezon 3. kez karşılaşacaklar
 
Şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 106 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.
 
Fenerbahçe ileGalatasaray bu sezon 3. kez karşı karşıya gelecek.
 
Taraflar, sezon başında TFF Süper Kupa maçında Manisa'da karşılaştı. Manisa 19 Mayıs Stadı'ndaki müsabakanın normal süresi ve uzatma bölümü golsüz sona erdi. Penaltı atışları sonucu rakibine 3-2 üstünlük kuran Fenerbahçe kupayı müzesine götürdü.
 
Spor Toto Süper Lig'de ise sezonun ilk yarısında Türk Telekom Arena'da yapılan derbiyi Galatasaray 2-1 kazandı.
 
Ligde 116. sınav
 
Fenerbahçe ile Galatasaray, 57. sezonunu geçiren lig tarihinde 115 kez karşılaştı.
 
Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, rakibine galibiyet sayısında 47-33 üstünlük kurdu. Ligdeki 35 maç da berabere sonuçlandı.
 
Lig maçlarında sarı-lacivertlilerin attığı 149 gole, sarı-kırmızılılar 115 golle karşılık verdi.
 
Son 3 sezonda evsahipleri kazandı
 
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Süper Lig'de son 3 sezonda yapılan maçları ev sahibi takımlar kazandı.
 
Fenerbahçe, Kadıköy'deki maçlarda 2012-2013 sezonunda 2-1, geçen sezon 2-0 galip geldi. Galatasaray ise Türk Telekom Arena'da 2012-2013 sezonunda 2-1, geçen sezon 1-0, bu sezon ise 2-1'lik skorlarla 3 puan elde etti.
 
Kadıköy'de galibiyet gören futbolcu yok
 

Sarı-kırmızılı takımda üçer sarı kartları bulunan Semih Kaya, Hakan Kadir Balta, Hamit Altıntop, Yekta Kurtuluş ve Burak Yılmaz derbide de sarı kart görmeleri halinde ligin 24. haftasındaki İstanbul Başakşehir maçında forma giyemeyecek.
 
Galatasaray'ın derbi maçta sahaya çıkması beklenen muhtemel 11'i şöyle:
 
Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya (Koray Günter), Chedjou, Olcan Adın, Emre Çolak (Bruma), Selçuk İnan, Hamit Altıntop, Yasin Öztekin, Sneijder, Burak Yılmaz.
 
Galatasaray'ın bu sezonki kadrosunda daha önce Kadıköy'de Fenerbahçe galibiyeti gören futbolcu bulunmuyor.
 
Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun yardımcılarından kaleci antrenörü Claudio Andre Taffarel, Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi deplasmanda yendiği son maçın oynandığı sezonda kadroda bulunmasına rağmen Kadıköy'deki derbinin maç kadrosunda yer almamıştı.
 
Galatasaray'ın Kadıköy'deki son galibiyetinde sarı-kırmızılı formayı giyen Emre Belözoğlu ise pazar günkü derbide Fenerbahçe'nin başarısı için sahaya çıkacak.

aa


Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,742 µs