En Sıcak Konular

İstanbullulara minibüs müjdesi

17 Eylül 2007 22:06 tsi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dönüş rampaları tamamlanmadığı için metrobüs araçlarının dönüşlerde trafikte sorun oluşturduğunu, bu nedenle pik saatlerde 2 metrobüs aracının seferlerini durdurduklarını bildirdi.

Umre ziyareti için gittiği Suudi Arabistan'dan bu sabah döndükten sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezine (AKOM) gelen Topbaş, saat 10.00'a kadar İstanbul trafiğini buradaki 175 kameradan yansıyan görüntülerden izleyerek, bürokratlarıyla birlikte tıkanan noktalara anında müdahalede bulundu.

Trafikteki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Topbaş, bugün kent genelinde geçen haftaya kıyasla daha rahat bir trafik bulunduğunu belirterek, yaptıkları uyarılar ve verdikleri destekten dolayı medya mensuplarına teşekkür etti.

Topbaş, bu akşam okul çıkışı ve iftar vakti ile devam eden günlerde de vatandaşlardan aynı hassasiyeti beklediklerini söyledi.

Geçen hafta pazartesi günü 06.00-08.00 saatleri arasında Boğaziçi Köprüsü'nden Avrupa yakasına 9 bin 500 araç geçtiğini, bugün ise aynı saatler arasında geçen araç sayısının 11 bin olduğunu belirten Topbaş, aynı tarihte saat 10.50'de Altunizade'de saatte 60 kilometre hız varken, bugün saat 08.25'de saatte 80 kilometre hıza ulaşıldığını kaydetti.

Topbaş, İstanbul trafiğinde günde 1 milyon 800 bin aracın seyir halinde olduğunu bildirerek, ''Nasıl olsa rahatlama var diye trafiğin rahat kullanılmamasını vatandaşlardan istirham ediyorum'' diye konuştu.

''YILBAŞINDAN SONRA E-5'DE MİNİBÜS VE OTOBÜSLER KALKIYOR''

Yolcu taşımaya bugün başlayan metrobüs araçlarına vatandaşların ilgisinin bu güzergahtaki trafiğin yoğunlaşmasına neden olduğunu, ancak yine de akışkan bir trafik bulunduğunu ifade eden Topbaş, şunları söyledi:

''Metrobüs araçlarının dönüşlerinde trafikte bazı sıkıntılar oluştuğunu tespit edince, dönüş rampaları yapılıncaya kadar pik saatler olan 06.00-10.00 ile 16.00-20.00 arasında bu 2 aracın seferlerini durdurduk. Ancak hatta diğer uzun otobüsler ile çift katlı otobüsler çalışmaya devam edecek. Metrobüsün dönüş rampaları birkaç hafta içinde tamamlanacak, Avcılar hattı da 29 Ekimde hizmete girecek. Hattın tümü önümüzdeki haziran ayında tam kapasite ile hizmet verecek. Bu hat İstanbul’un trafikteki önemli bir omurgasını oluşturacak, trafik sirkülasyonunu rahatlıkla sağlayarak yolculuk taleplerine cevap verecek.''

Topbaş, yılbaşından itibaren de yan yollardaki otobüs ve minibüslerin devre dışı kalacağını bildirdi.
 



Bu haber 419 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,542 µs