En Sıcak Konular

Akdeniz'de göçmen trajedisi bitmiyor

6 Mart 2015 14:30 tsi
Libya'dan İtalya'ya kaçak göçmen taşırken bir teknenin battığı, 50 kişinin kaybolduğu tahmin ediliyor

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) İtalya Temsilcisi Flavio di Giacomo, Libya'dan İtalya'ya kaçak göçmen taşırken bir teknenin battığını ve 50 kişinin kaybolduğunu tahmin ettiklerini bildirdi.

Giacomo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayıp olduğu bildirilen 50 kaçak göçmenin Eritre, Sahraaltı Afrika ülkeleri ve Sudan'dan Avrupa'ya ulaşmaya çalışan kişiler olduğunu düşündüklerini söyledi.

Tekne'nin Libya'dan hareket ettiği bilgisine ulaştıklarını ifade eden Giacomo, teknenin Sicilya açıklarında çarşamba günü batmış olabileceğini dile getirdi.

Giacomo, son birkaç günde yaklaşık bin kaçak göçmenin Sicilya açıklarında kurtarıldığını, kurtarılan göçmenlerin çoğunun Sahraaltı Afrika ülkeleri ile Eritreli ve Sudan'dan geldiğini belirtti.

IOM, ocak ve şubat aylarında kötü hava şartlarına rağmen yaklaşık 8 bin göçmenin Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya ulaştığını bildirdi. Geçen yıl 218 bin göçmen Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya varmış, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği bu göçün 2015'te devam edeceği uyarısını yapmıştı. Akdeniz'de geçen yıl 3 bin 279 göçmen hayatını kaybetmişti. 

İnsan kaçakçılarının Afrika'dan Avrupa'ya geçişte yoğun olarak kullandığı Sicilya kanalında hafta başında İtalya tarafından yürütülen farklı operasyonlarda toplam 941 kişi sağ kurtarılmış, 10 kişinin cesedi denizden çıkarılarak Sicilya'ya götürülmüştü. Basında yer alan bazı tanık ifadelerinde, ölenlerin sayısının 10 değil 50 civarında olabileceği dile getirilmişti.

Öte yandan, İtalyan Rainews kanalı, Roma’daki Sahil Güvenlik Komutanlığı’na yapılan ihbar sonrası Libya’nın 30-40 mil açığında İtalya’ya doğru yol alan iki ayrı teknede toplam 179 kişinin kurtarıldığını bildirdi.

AA 



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,962 µs