En Sıcak Konular

Irak'ta okullar kanla açıldı

17 Eylül 2007 21:11 tsi
Irak'ta okullar kanla açıldı Türkiye'de bugün okullar açıldı. Irak'ta da açıldı. Ve okulun ilk gününde, 6 yaşındaki Ziya annesinin kolları arasında can verdi. Ramazan ayında da Irak kan ağlıyor...

Irak'tan bugün gelen bir fotoğraf, savaşın acımasız yüzünü bir defa daha gösterdi. Başkent Bağdat'ın 60 kilometre kuzeydoğusundaki Bakuba'da okulun ilk günü evlerine dönen ailenin bulunduğu otomobil saldırıya uğradı. 10 yaşındaki Kusay'ın yaralandığı saldırıda 6 yaşındaki kardeşi Ziya hayatını kaybetti. Annesi, oğluna son kez sarılırken, savaşı acımasızlığı bir kez daha gözler önüne serildi

MİLİTANLARIN SALDIRISI: 14 ÖLÜ
Irak'ta, başkent Bağdat'ın kuzeyindeki bir kentte militanların düzenlediği saldırıda 14 kişi öldü.
Irak polisi, militanların Muktadiye'de 14 kişiyi öldürdüğünü, ayrıca en az 12 dükkanı ateşe verdiğini kaydetti. Saldırının ayrıntılarıyla ilgili açıklama yapılmadı.
Öte yandan Amerikan ordusundan yapılan açıklamada, Ramadi'de aşiret lideri Abdülsettar Ebu Rişa'nın evinin yakınında düzenlenen ve Ebu Rişa'nın öldüğü bombalı saldırının planlayıcısı olan El Kaide militanının, Balad yakınlarında yürütülen operasyonla yakalandığı belirtildi.

ABD Başkanı George Bush'la 2 hafta önce Anbar'da bir araya gelen Ebu Rişa'nın, Sünni aşiretlerden oluşan "Anbar Kurtuluş Konseyi" adlı birliğin lideri olduğu ve bu birliğin, bölgedeki El Kaide militanlarının temizlenmesi için Amerikan güçleriyle işbirliği içinde olduğu belirtildi.

ABD'Lİ SİVİL GÖREVLİLER 9 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ
Irak'ta görev yapan Amerikalı sözleşmeli güvenlik görevlilerinin, başkent Bağdat'ın batısında ateş açması sonucu 9 sivil öldü. Irak polisinin açıklamasına göre olayda 18 kişi de yaralandı.

ABD Büyükelçiliği, olaya karışan personelin ABD Dışişleri Bakanlığı için çalıştıklarını açıklarken, ayrıntılı bilgi vermedi. Görgü tanıklarına göre, bir konvoyda bulunan sözleşmeli görevliler, Sünnilerin ağırlıkta olduğu Mansur semtindeki Nisoor meydanından geçiş sırasında meydana gelen patlama üzerine ateş açtılar.

Bir görgü tanığına göre, sivil kıyafetli Amerikalı güvenlik görevlileri, bir Iraklı grupla yaklaşık 20 dakika çatıştı. Sözleşmeli görevliler, daha sonra olay yerini terk etti. Olay yerine daha sonra Amerikan askerleri geldi.

 



Bu haber 302 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,710 µs