En Sıcak Konular

Hava Kuvvetleri Komutanı Öztürk Azerbaycan'da

4 Mart 2015 15:46 tsi
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da şehitlikleri ziyaret etti.

Orgeneral Öztürk, önce merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in Fahri Hiyaban'daki mezarını ziyaret etti. Öztürk, Aliyev ve eşi Zarife Aliyeva'nın mezarlarına çelenk bıraktı.

Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun ve Askeri Ataşe Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler'in de eşlik ettiği Öztürk, 20 Ocak şehitlerinin defnedildiği Bakü Şehitler Hiyabanı'nı da ziyaret etti. Şehitlerin mezarlarına karanfiller koyan Öztürk, Ebedi Ateş Anıtı'na da çelenk bıraktı.

Daha sonra Bakü Türk Şehitliği'ne geçen Öztürk, anıta çelenk bıraktıktan ve saygı duruşunda bulunduktan sonra, deftere şunları yazdı:

"Aziz Türk milletinin kahraman evlatları. Kardeşlik, ortak geçmiş, kültürel ve manevi değerler kadar kardeşi uğrunda gerektiğinde gözünü kırpmadan her türlü fedakarlığı göstere bilmek demektir. Sizler, işgal altındaki Azerbaycan'ın seslenişine yanıt vererek yardımına koştunuz ve can Azerbaycan'ın bağımsızlığı için kardeşliğin gereğini canlarınız pahasına yerine getirdiniz. Anadolu'nun her yerinde, Çanakkale'de, Bakü'den Gence'ye kadar Azerbaycan'ın her karış toprağında olduğu gibi yan yana, omuz omuza savaştınız ve bu toprakları bizlere vatan yaptınız.

Aziz şehitlerimiz. Bizler, bir milletin iki kardeş devleti olan Türkiye ve Azerbaycan'ın yürekleri bir atan fertleri olarak attığımız her adımda, Azerbaycan ve Türkiye semalarında icra ettiğimiz her faaliyette aynı heyecanı ve samimi kardeşlik duygularını içimizde hissediyoruz. Dün olduğu gibi bugün de siz şehitlerimizin huzurunda kederini kederimiz, sevincini sevincimiz bildiğimiz Azerbaycan'da olmanın gururu içerisinde milletimizin tüm şehitlerini rahmet ve minnet ile anıyor, aziz hatıranız önünde saygı ile eğiliyorum. Ruhlarınız şad olsun."

Öztürk, üç gün sürecek temasları kapsamında Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ile diğer askeri yetkililerle görüşecek ve bazı tesisleri ziyaret edecek. 

AA



Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,511 µs