En Sıcak Konular

Erdoğan, Arınç'a güçlü bir makam buldu

17 Eylül 2007 18:24 tsi
Erdoğan, Arınç'a güçlü bir makam buldu Meclis Başkanlığı'na aday olmayan ve kabinede de görev almayan Bülent Arınç'ın görevi belirlendi. İşte Erdoğan'ın Arınç için düşündüğü güçlü koltuk hangisi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kabinede görev almak istemeyen eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ı 'başdanışmanı' yapacak.

Başbakan Erdoğan'ın danışmanlarına özel önem verdiği, hatta bazı bakanların danışmanları aşmakta güçlük çektiği vurgulanıyordu. Böylece Erdoğan'ın Ömer Çelik, Cüneyt Zapsu gibi danışmanlarının üstüne Bülent Arınç getirilmiş olacak.

Arınç için parti genel merkezinde oda hazırlanırken, Meclis'te daha önce Abdullah Gül'ün kullandığı makam odası da Arınç'a tahsis edilecek.

'001 plakadan 25 plakaya binmek olmazdı' diyerek bakanlık istemediğini açıklayan eski TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç'ın yeni dönemdeki ikinci görevi de belli oldu. İki dönem TBMM Başkanı olarak görev yaptığı parlamentoda yeni dönemde kısa adı KEİPA olan Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi Başkanlığı görevine getirilen Arınç, komisyon başkanlığı yapmakla yetinmeyecek.

Arınç'a jest yapacak olan Başbakan Erdoğan, Arınç'ı 'Genel Başkan Başdanışmanı' yapacak. Arınç'a hem Meclis'te hem partide oda hazırlanması talimatını veren Erdoğan, bakanlık istemeyen Arınç'a jest yapacak. Arınç için AK Parti Genel Merkezi'nde oda hazırlanırken, Meclis'te de kullanacağı oda belli oldu. Arınç'a daha önce Abdullah Gül'ün kullandığı oda tahsis edilecek. AK Parti TBMM Grup Başkanlığı'nın olduğu bölümde yer alan oda Arınç için hazırlanmaya başlandı. Şu anda TBMM B Blok'taki KEİPA Başkanlığı'na ait odayı kullanan Arınç, önümüzdeki günlerde eşyalarını Genel Merkez'e ve daha önce Gül'ün kullandığı odaya taşıyacak.

Başbakan Erdoğan'ın, Arınç'ı 2008 yılı sonunda yapılması planlanan AK Parti 3. Olağan Büyük Kongresi'nde partinin en üst karar organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na (MKYK) alması bekleniyor. Erdoğan, 50 kişilik MKYK listesine aldığı Arınç'ı daha sonra partinin Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirebileceği konuşuluyor. Arınç, kabinede yer almak istemediğini şu sözlerle dile getirmişti:

"Hükümet kurulma aşamasında bana roller biçildi. Ben hayalci bir insan değilim. Kendi hedefimde elbette bir planım var. Ben kabinede görev almayacağımı onlara söyledim. Biz Başbakan ve Abdullah Gül ile 4 saat görüştük. Ben, sade milletvekili olacağımı ve 1-2 yıl hükümette görev yapmayacağımı söyledim. 001 plakadan sonra 25 veya başka bir plakaya binmek abes olurdu. Ben Meclis Başkanlığı'nda yaptıklarımla anılmak isterim. Benim bakanlık hedefim yoktu. Görüşüme Başbakan da saygı duydu."

aktifhaber

 

 



Bu haber 713 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,391 µs