En Sıcak Konular

ABD'den dinlerarası diyalog oyunu

17 Eylül 2007 17:25 tsi
ABD'den dinlerarası diyalog oyunu ABD'den Yahudi, Hıristiyan ve Müslüman gençler için dinlerarası diyalog oyunu. 'Yedinci Cennet" adlı oyunun hedefi dinleri tanıtmak

İçindeki yüzlerce soruya ve kurala rağmen, yeni bir Amerikan oyunu gençlere ve yetişkinlere kendi inançları ve diğer inançlarla alakalı bilgi vererek, Musevilik, Hıristiyanlık ve İslam dinleri arasındaki diyalogu arttırıyor.


Oyunu geliştiren John Cooper, Washington Post gazetesine verdiği demeçte her inanca adil ve eşit mesafede olup, o dinin inancına göre sorulara cevap verilmesini sağladıklarını belirtti.


7th Heavens (Yedinci Cennet) oyununun mimarı, Nebraska Lincoln'da makine mühendisi olan Cooper, Lincoln'de bulunan Hıristiyan Yardım kuruluşu Halkın Şehir Görevi'nde gönüllü olarak çalışırken, bir grup Iraklı mülteciyle karşılaştıktan sonra aklına bu fikrin geldiğini söylüyor.


Copper, böyle kan akıtılan savaş ve mücadelelerin olduğu bir zamanda bu işi yapmak için daha da motive olduğunu belirtiyor ve barışın bir şekilde başlamasına vesile olacak bir şey yapmaya çalıştığını söylüyor.


Oyundaki soruların ve cevapların gözden geçirildiği sürede Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi din adamlarına danıştığını ifade eden Cooper, geliştirdiği oyunda üç dinin kendi bakış açısından cevap verdiği 300 sorunun yer aldığını belirtiyor.


Müslümanlar atalarının günahlarını yüklenir mi? İncil'deki "70x7" neye işaret ediyor? Musevilikte hangisi daha önemlidir? Kişinin kendisi mi yoksa toplum mu? gibi bir takım sorular bu oyunda yer alan sorulardan bazıları.


GÖRÜŞMELER BAŞLIYOR


Oyun, dinlerarası konuların öğrenilmesini savunan Hıristiyan, Müslüman ve Yahudi din adamları tarafında takdirle karşılandı.


Cleveland'deki Amerikan İslam İlişkileri Konseyi başkanı Julia Shearson, bu oyunun çok eğlenceli ve insanları bir araya getirecek bir oyun ve iyi bir başlangıç olduğunu ifade etti.


Dinler arası bir inanç grubu olan InterAct Cleveland'in başkanı olan Donna Wilhelm da aynı görüşü paylaşırken, bu oyunun zaten bilgili olan yetişkinler arasında bir takım görüşmeleri başlatacağına inandığını ve bir oyun oynayarak, daha insani ve basit bir şekilde diyalog ve anlayışın olabileceğini söyledi. Cleveland'da bulunan Amerikan Yahudi Komitesinin eski başkanı Marty Plax da, bu çabanın politikadan uzak ve dinler arası ilişkilerde ileriye dönük bir adım olduğunu belirtti.


Cleveland'deki Covenant Kilisesinin rahiplerinden Larry Larson; cami, kilise ve sinagogları ziyaret eden gençlerin diğer inançları "Yedinci Cennet" oyunuyla öğrenebileceğini belirtti.

haber 10



Bu haber 279 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,073 µs