En Sıcak Konular

Türk heyeti 5 PKK'lıyı Paris'te sorguya çekti

17 Eylül 2007 17:19 tsi
Türk heyeti 5 PKK'lıyı Paris'te sorguya çekti Bakanlıklar kanalıyla yapılan temaslarda ortaya çıkan zaman kaybını önlemek için kurulan heyette; savcılar ve istihbarat uzmanlarının bulunduğu 8 kişi yer alıyordu.

GİZLİCE GİDİP DÖNDÜLER...

Türk heyeti 5 PKK'lıyı Paris'te sorguya çekti

Savcı ve Emniyet mensuplarından oluşan sekiz kişilik Türk heyeti, bir ilke imza atarak Paris'te 5 PKK'lıyı sorguladı. Gerekli bilgi ve belgeleri Fransız makamlarına bizzat verdi..

Sıradakiler, Almanya Belçika ve Hollanda Terör örgütü PKK'nın Avrupa'daki kara para kaynaklarını kesmek için harekete geçen Türk makamları, bir ilke imza attı. Düne kadar yurtdışında terör örgütü PKK'ya yönelik adımları Dışişleri Bakanlığı nezdinde atan Türkiye, aralarında savcılık MİT ve Emniyet mensuplarının bulunduğu 8 kişilik bir heyetle Fransa'nın başkenti Paris'e gitti ve 5 PKK'lıyı bizzat sorguladı. Türk heyeti, yakalanan teröristlerin itiraflarından elde edilen bilgi ve belgeleri de Fransız makamlarına iletti. Bu çok gizli operasyonu sadece SABAH takip etti

"TÜRKİYE'Yİ TANIMIYORUZ"
İstanbul Terör ve Organize Suçlarla Mücadele Başsavcısı Turan Çolakkadı, Hrant Dink soruşturmasını yürüten Selim Berna Altay ve Fikret Seçen'in yanı sıra polis ve MİT görevlilerinin bulunduğu sekiz kişilik heyet, eylül ayında gizlice gittikleri Paris'te örgütün mali kaynaklarının kurutulmasını resmen istedi. Türk heyeti, PKK'nın yeni Avrupa Sorumlusu Canan Kurtyılmaz, mali finansör Hacı Karakoyun, kurye Cemal Aslan, dağ kadrosundan Kazım Ergün ile Cemal Aslan'ın akrabası Nihat Aslan'ı da sorguladı. İşte sorgulamanın detayları:

* Canan Kurtyılmaz: Türk savcılara cevap vermedi. "Türkiye'de kendimizi açık bir şekilde ifade edemediğimiz için Fransa'ya iltica ettim. Türk devleti imha ve inkâr politikasına devam ettiği sürece kendilerine cevap vermeyeceğim" demekle yetindi.

* Hacı Karakoyun: Ali Rıza Altun'a villa ve Mercedes araba tahsis ettiği bilinen Hacı Karakoyun'un savunmasında, "Ali Rıza Altun, çocukluk arkadaşım. Geçmişte bana çok iyilikleri olmuştu. Ben de karşılığını verdim" dediği öğrenildi.

* Cemal Aslan: Türk heyetinin sorularını, "Eski verdiğim ifadem geçerlidir. Benimle ilgili bilgi ve belgelerin Türkiye'ye verilmesinde bir sakınca görmüyorum" şeklinde yanıtladı.

* Kazım Ergün: Soruları "Ben Türk vatandaşlığından çıkarıldım. Bu yüzden de Türk savcılarına ifade vermeyeceğim" diye yanıtladı.

ÇOK GİZLİ BİLGİLER İLETİLDİ
15 Eylül'e kadar Fransa'da kalan heyet ilk olarak, Paris Terörle Mücadele Başsavcısı Anne Kostomarroff'la görüştü. Heyet daha sonra Levallois Perret'te bulunan Paris İstihbarat ve Terörle Mücadele Müdürlüğü'nün binasında temaslarda bulundu. Bu ziyarette adı gizli tutulan Van Cumhuriyet Savcılığı'nda görevli bir savcı, PKK'nın yeni Fransa sorumlusu terörist Nedim Seven ile ilgili çok gizli bilgileri Fransız makamlarına teslim etti. Türk heyetinin verdiği dosyalarda PKK'nın uyuşturucu ticaretinden elde ettiği 1 milyar doları aşkın paranın hangi ülkede ve hangi gizli hesaplarla tutulduğu bilgisi de yer aldı.

Sabah



Bu haber 302 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,224 µs