En Sıcak Konular

CHP: Genel Merkez’den ateş çıkıyor!

17 Eylül 2007 15:03 tsi
CHP: Genel Merkez’den ateş çıkıyor! İyibilgi’nin haberi doğru çıktı! Deniz Baykal büyük tasfiyeye hazırlanıyor. Ama acele yok! İlk önce Kurultay kararı alınacak, sonra ‘duruma göre’ kelleler uçmaya başlayacak. Tabii o ana kadar meselenin fazla dillenmemesi lazım. Zira küçü

Hafızalarda henüz taze haberimize göre CHP’deki ilk ve belki en önemli değişiklik, partinin iki numaralı koltuğu olan “Genel sekreterlik” makamında yaşanacaktı. CHP Genel Merkezi’nden gelen hava işin burada sınırlı kalmayacağını gösteriyor.

Öyle ki şu an CHP’de önemli pozisyonlarda bulunan bir çok tanınmış isim, eğer Deniz Baykal için herşey yolunda giderse eski yerlerinde olmayacak artık.

Mecburi operasyon!

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın 22 Temmuz sonuçlarından sonra aklında bu tür bir “yenileme”nin oluştuğunu söylemek zor değil. Ancak parti içi muhalefetin keskinliği de düşünüldüğünde, bu tasfiye sürecinin biraz da mecburi olduğunu belirtmek gerekiyor.

Gerçi gerçekleştiği zaman Baykal karşıtlarının “kendi yerini korumak için kelle verdi” söylemlerine hemen sarılacağı da kesin ama bugün için Baykal açısından yapacak fazla bir şey de bulunmuyor.

Ancak Genel Merkez’e ve Baykal’a yönelik ilk saldırıların geçmesinin hemen ardından ilk kez iyibilgi tarafından ortaya atılan bu haberin pratiğe geçmesi “az bir zaman” daha alacak.

Bunun için Deniz Baykal’ın Kurultay beklediği söylencesi CHP Genel Merkezi’nin şu sıralar en sevdiği konu. Kurultay sonuçları ise muhtemelen-bir ufak risk ışında-Deniz Baykal’ın beklediği gibi sonuçlanacak ve Baykal hem parti içi muhalefete böylece son vermiş hem de gerekli “radikal” uygulamalar için güç toplamış olacak.

Yeni(lenmiş) CHP!

CHP’nin halihazırdaki yönetim kadrosunun-muhalefet söylemi ile-artık yaşlanmış olduğu ve uzun yıllardır yönetimde bulunmalarına rağmen herhangi bir başarılarının bulunmadığı yönündeki eleştiri biraz CHP’lilerin içine oturmuş gibi görünüyor.

Bu etkinin sebebi aslında “doğru” olduğuna içten içe inanmaları. Fakat Baykal’ın değişiklik arzusunun temelinde tam da bu yatmıyor.

Kurultay bu süreç için önemli. Önümüzdeki birkaç ay içinde tablo tam olarak şekillenecek ve kabul etmek gerekir ki parti içi hesaplaşmalara da meydan verebilecek.

Kulislere göre CHP birkaç ay içinde, söylenenlere göre 2008 Sonbaharı’na kadar Kurultay’a gidecek. Kurultay’da da parti kadrosu yenilecek. Deniz Baykal’ın özellikle üzerinde durduğu ise partinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK).

Genel Başkan’ın seçim başarısızlığının önemli bir sorumluluğunu MYK’ya çıkardığı söyleniyor. Bu yüzden MYK’nın çok büyük bir yüzdesinin-ki en az yüde 40 rakamı dolaşıyor-tasfiye edileceği konuşuluyor.

Öyle ki kurultaya daha zaman olmasına rağmen bazı isimler bile dillendirilmeye başlanmış. Bunların içinde MYK üyesi olan Mahmut Yıldız, Şerif Ertuğrul, Mesut Değer ve Sinan Yerlikaya’nın isimleri şimdiden dolaşıyor.

Peki Baykal bunu başarabilir mi? Yüksek olasılıkla. Ancak Kurultay havası, parti içi ve “dışı” muhalefetin desteğiyle bir küskünler hareketine de dönüşebilir. Faturanın kendilerine çıkacağını anlayan bazı önemli isimler Baykal’a karşı direnme yolunu seçebilir.

O zaman CHP’nin daha da karışacağına şüphe yok. Bunun için tasfiye ve kurultay sözleri Genel Merkez’in Amiral odasında fazla zikredilmemeye çalışılıyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 773 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,492 µs