En Sıcak Konular

Ergun Babahan kime oy vereceğini açıkladı

27 Şubat 2015 16:48 tsi
Gazeteci Ergun Babahan, 7 Haziran seçimlerinde hangi partiye oy vereceğini açıkladı.

Bir dönem Sabah Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmenliğini de yapan gazeteci Ergun Babahan Millet Gazetesi'nde bugün yayınlanan  köşesinde oyunu HDP'ye vereceğini açıkladı.

Ülkedeki en etkili muhalefet partisinin HDP olduğunu savunan Babahan'ın 'Çocuklarım için oyum HDP’ye' dedi.

"CHP ve MHP’nin sıkışmış oldukları oy bandını aşmaları pek mümkün görünmüyor. Erdoğan’ın kafasındaki denklemi bozacak tek parti HDP. Bu seçimde HDP’nin yüzde 10 barajını aşması Türkiye’nin geleceğini de önemli oranda şekillendirecek" diye yazan Babahan, tüm kesimleri HDP'ye oy vermeye çağırdı.

EN ETKİLİ MUHALEFET PARTİSİ

Türkiye’nin önümüzdeki yılları da bölünmeden geçirebilmesinin, HDP’nin sandıkta göstereceği başarıya bağlı olduğunu öne süren Babahan, "MHP ve CHP’nin Doğu’ya gidemediği bir Türkiye’de Batı’ya açılmayı başaran HDP, birlik ve beraberliğin de sigortası olacak. HDP’nin katkısıyla yapılacak bir anayasa, tek kişinin sultasına engel olmakla kalmayacak, Ege’nin laikliğini, Anadolu’nun muhafazakarlığını, Doğu’nun kendi kimliğini serbestçe yaşamasını sağlayacak" diye yazdı.

ÖRGÜTE SIZAN MİT’ÇİLER...

Önümüzdeki dönemde HDP’yi şiddetin bir parçası, hatta sorumlusu olarak gösterecek provokasyon girişimlerinin artabileceği uyarısında da bulunan Babahan şunları yazdı:

"Kürt hareketine MİT’çilerin ne denli sızmış olduğu molotofkokteyli ile yakılarak öldürülen Serap’ın davasında ortaya çıktı. AKP’nin İç Güvenlik Yasası’na bahane olarak kullanmak istediği molotofkokteylini örgüte sızmış bir MİT ajanının attığını artık sağır sultan bile duydu. Benzer olayları seçime kadar daha fazla yaşarsak şaşırmamak gerekir.

Ege Üniversitesi’nde yaşanan çatışma, çeşitli merkezlerde HDP binalarına yönelik organize saldırılar, planlı bir hareketin işaretleri. Kaderi bu seçime bağlı olanların işi zor. HDP barajı aşsa da, aşmasa da rahata eremeyecekler. Ama demokratik bir Türkiye arzuluyorsak, HDP’nin yüzde 15 sınırını zorlamasına katkıda bulunmamız gerekir. Onun için benim oyum da HDP’ye…"

Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,099 µs