En Sıcak Konular

Türk sineması Hollywood'a geçit vermiyor

27 Şubat 2015 12:14 tsi
Geçen yıl yüksek bütçeli Hollywood yapımlarıyla kıyasıya rekabet eden ve gişede başarılı bir yılı geride bırakan Türk sineması, 2015'te de çok sayıda yapımla milyonlarca seyirciyi salonlara çekiyor.

Geçen yıl yüksek bütçeli Hollywood yapımlarıyla kıyasıya rekabet eden ve gişede başarılı bir yılı geride bırakan Türk sineması, 2015'te de çok sayıda yapımla milyonlarca seyirciyi salonlara çekiyor.
 
AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, gişedeki başarılarıyla ilk sıralara yerleşen yerli yapımlardan en fazla ilgiyi komedi ve dram filmleri görüyor.
 
Yerli film yapımcılarının beyaz perdeyle buluşturduğu eserler bu yıl ağırlıkla komedi ve romantik-dram türünde oldu.
 
Şu ana kadar vizyona giren tüm filmleri yaklaşık 15 milyon kişi izledi. Gişeden elde edilen hasılat da 165 milyona ulaştı.
 
Mahsun Kırmızıgül ilk sırada
 
Mahsun Kırmızıgül'ün yönetmenliğini yaptığı ve başrolde yer aldığı dram türündeki "Mucize", seyirciyle biraraya geldiği yaklaşık 8 haftanın sonunda 3 milyon 700 bin seyirciye ve 40 milyon liraya yakın hasılata ulaştı.
 
Komedi romantik türdeki "Bana Masal Anlatma" da en fazla izlenen filmler arasında ikinci sırada yer alıyor. Yeni yılın ilk günlerinde beyaz perdede gösterilmeye başlanan film, yaklaşık 1 milyon 600 bin seyirciyle buluştu. Burak Aksak'ın senaryosunu ve yönetmenliğini üstlendiği film, yapımcısına 17 milyon liraya yakın hasılat getirdi.
 
Seyirci hem komedi hem romantik-dram seviyor
 

"Aşk Sana Benzer" ise seyirciyle buluştuğu günden bu yana 1 milyon 400 bin kişi tarafından izlenerek üçüncü sıraya yerleşti. Filmin toplam hasılatı 15 milyon liraya yaklaştı.
 
Dördüncü sırada yer alan film, komedi türündeki "Yapışık Kardeşler" oldu.  Film, seyircinin beğenisine sunulduğu 30 Ocaktan beri yaklaşık 1 milyon izleyici tarafından izlendi ve 10 milyon liraya yakın da hasılat getirdi.
 
Romantik komedi türdeki "Sevimli Tehlikeli" ise bu filmlerin hemen ardından geliyor. 6 Şubatta beyaz perdeye gelen yapımın yönetmen ve senaristliğini Özcan Deniz üstleniyor. Yapım 650 bine yakın seyirci tarafından görülürken, yatırımcılarına da 6,5 milyon liraya yakın hasılat bıraktı.
 
Bu arada, Şahan Gökbakar'ın yönetmenliğini üstlendiği "Recep İvedik 4" geçen yıl gişede ilk sırada yer almış, onu sırasıyla komedi türündeki Ata Demirer ile Demet Akbağ'ın başrollerini paylaştığı "Eyvah Eyvah 3", "Düğün Dernek" ve Cem Yılmaz imzalı "Pek Yakında" filmi takip etmişti.





 

Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,449 µs