En Sıcak Konular

Aydın Menderes 60 darbesi için ne diyor?

17 Eylül 2007 13:17 tsi
Aydın Menderes 60 darbesi için ne diyor? Eski Başbakanlardan Adnan Menderes'in ölümünün 46. yıl dönümü dolayısıyla oğlu Aydın Menderes yayımladığı mesajda babasının ölümü ve o döneme ilişkin çarpıcı açıkamalarda bulundu.

Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes, ''27 Mayıs 1960'dan 17 Eylül 1961'e kadar ülkede ne meşruiyet, ne tüm Demokrat Partililere atfedilecek bir suç, ne bir adil mahkeme, ne de verilmiş cezaların varlığının söz konusu olmadığını'' ifade etti. Menderes, babası, eski başbakanlardan Adnan Menderes'in ölümünün 46. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı ''tükenmez bir acı ve hasretle andıklarını'' belirten Menderes, şunları kaydetti: ''Bir kere daha tekrarlamakta gerek vardır ki, 27 Mayıs 1960'tan 17 Eylül 1961'e kadar bu ülkede ne meşruiyet, ne tüm Demokrat Partililere atfedilecek bir suç, ne bir adil mahkeme ne de verilmiş cezaların varlığı söz konusudur. Bunun yerine gayri meşru bir darbe, 27 Mayıs 1960'tan 17 Eylül 1961'e kadar her an ayaklar altına alınmış insan hakları ve hukukun bütün evrensel ilkeleri, zulüm, işkence ve 16 Eylül ile 17 Eylül 1961'de gerçekleştirilmiş üç siyasi cinayet vardır.

Aziz milletimiz bu üç şehidimiz Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın en canlı ve sıcak hatıralarıyla birlikte tüm Demokrat Parti'nin bu memleket için vermiş olduğu büyük hizmetleri bugüne kadar hafızasının ve vicdanının en müstesna yerinde muhafaza ettiği gibi, bunu ebediyete kadar devam ettirecektir. Merhum Hasan Polatkan, Fatin Rüştü Zorlu ve Adnan Menderes'e Cenab-ı Hak rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Milletimizi de ebediyen böyle olaylardan ve acılardan korusun.

TBMM BAŞKANI TOPTAN, AYDIN MENDERES'E MESAJ GÖNDERDİ 

TBMM Başkanı Köksal Toptan, eski Başbakan Adnan Menderes'in ölümünün 46. yılI nedeniyle, oğlu Aydın Menderes'e mesaj gönderdi. ''Büyük devlet ve halk adamı, eski Başbakan Adnan Menderes'i bir kez daha rahmet ve derin saygıyla andığını'' belirten Toptan, mesajında şunları kaydetti:

''Merhum Menderes, ülkemizde demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmesi, milletimizin devlet yönetiminde tek söz sahibi olması yönünde unutulmaz hizmetlerde bulunmuştur. Demokrasi mücadelesini, yoksulluğun yenilmesi, herkesin iş, aş ve ekmek sahibi olması yolundaki hizmetleriyle taçlandıran merhum babanız, bu hizmetleriyle, kadirşinas milletimizin gönlünde erişilmez bir taht kurmuştur. Hizmetleriyle gönüllerde yaşamaya devam eden merhum Menderes'i, ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmet ve derin saygıyla anıyorum. Milletimizin ve ailenizin çektiği acıları yürekten paylaşıyor, merhuma Allah'tan rahmet diliyorum.''



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,567 µs