En Sıcak Konular

Afganistan'da Türk konsolosluk çalışanlarına yönelik bombalı saldırı

26 Şubat 2015 10:35 tsi
Afganistan'ın başkenti Kabil'de, Türkiye Büyükelçiliği ile yan yana olan İran Büyükelçiliği önünde bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda Adem Şengül adlı Türk asker şehit oldu, Ahmet Basatlı isimli asker de yaralandı.

İçişleri Bakanı Yardımcısı Muhammed Eyüp Salanyi, sabah saatlerinde gerçekleşen olayın bir intihar saldırısı olduğunu, bomba yüklü aracın Türk vatandaşlarının kullandığı aracı hedef aldığını söyledi.

Patlamanın, Türk Büyükelçiliği ile bitişik durumdaki İran Büyükelçiliği kapısı önünde meydana geldiği bildirildi. Saldırıyı üstlenen Taliban, yaptığı açıklamada, saldırının hedefinin Türkler değil, Amerikalılar olduğunu belirtti.

GENELKURMAY'DAN İLK AÇIKLAMA

Afganistan'ın başkenti Kabil'de, Türkiye Büyükelçiliği ile yan yana olan İran Büyükelçiliği önünde bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda Adem Şengül adlı Türk asker şehit oldu, Ahmet Basatlı isimli asker de yaralandı.

Olayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığı'ndan NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'a tahsisli koruma timinin aracına Türkiye saati ile 05.45 sıralarında, başkent Kabil'de bomba yüklü bir araçla saldırıda bulunulmuştur. Olayda Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu bir personel şehit olmuş, bir personel de yaralanmıştır. Şehidimize Allah'tan rahmet diler, aile fertlerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz."

Cihan muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, saldırıda Adem Şengül adlı Türk asker şehit oldu, Ahmet Basatlı isimli asker de yaralandı.

Saldırının sorumluluğunu Taliban'ın üstlendiği, hedefin "yabancıların konvoyundaki araçlar" olduğu iddia edildi.

TALİBAN: HEDEF TÜRKLER DEĞİL AMERİKALILARDI

Afganistan’ın başkenti Kabil’de Türk konvoyuna gerçekleştirilen saldırıyı üstlenen Taliban, yaptığı açıklamada, saldırının hedefinin Türkler değil, Amerikalılar olduğunu belirtti.

Başkent Kabil’de yerel saatle 8.00 sıralarında aynı zamanda NATO temsilcisi olan Büyükelçi İsmail Aramaz’a tahsisli Koruma Timi konvoyuna intihar saldırısı düzenlendi. Türk Büyükelçiliği binası kapısı önünde meydana gelen saldırıda 1 Türk Astsubay hayatını kaybetti, 1 Astsubay da yaralandı. Afganistanlı yetkililer tarafından yapılan açıklamada saldırıda ayrıca bir Afgan sivilin de yaşamını yitirdiği ifade edildi. Büyükelçi Aramaz’ın ise konvoydaki araçlarda yer almadığı bildirildi.

Olayı anlatan görgü tanıkları, sedan tipi bir aracın konvoydaki araçlardan birine çarparak patladığını ve sonrasında etrafın kara dumanlarla kaplandığını ifade etti.Saldırıyı üstlenen Taliban, yaptığı açıklamada, "Saldırının hedefi Türkler değil Amerikalılardı" ifadelerini kullandı.

İRAN'DAN KINAMA

İran Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'ın başkenti Kabil'de bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısını kınadı.Bakanlık Sözcüsü Merziye Afham yaptığı açıklamada, "Nerede, hangi grup ve kişi tarafından yapıldığına bakılmadan her türlü terör eylemiyle mücadele edilmeli" dedi. İranlı Sözcü, "İlkeli bir şekilde, çifte standartlar ortaya koymadan terörizm ve radikalizmin üzerine gidilmeli" diye konuştu. Afham, Kabil'deki İran Büyükelçiliği'nin yakınında düzenlenen intihar saldırısında elçilik binasının ve çalışanlarının zarar görmediği belirtti. İranlı sözcünün basına gönderilen yazılı açıklamasında, Türkiye'nin ismi zikredilmedi.

(CİHAN)

Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,451 µs