En Sıcak Konular

Efkan Ala yeni sistemi anlattı

26 Şubat 2015 08:51 tsi
İçişleri Bakanı Efkan Ala, terfisi gelmiş olan herkesin terfi etmesi yerine ihtiyaç kadar terfi edecek sisteme geçileceğini belirterek, yeni sistemi " Hem polis amiri, müdürlerini eğitecek bir birim bir de polis memurlarını eğitecek bir birim olarak tanım

Ala, Meclis Genel Kurulu'nda İç Güvenlik Paketi'nin ikinci bölümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Polis kolejlerine ilişkin soruya İçişleri Bakanı, daha önce 5 polis kolejinden 4'ünün kapatıldığını belirterek şöyle dedi:

"En son iki yıl önce biri daha kapatıldı. 5 polis kolejinden 4'ünün kapatılması önceki yıllarda gerçekleşti. Bu son polis kolejine iki yıldır öğrenci alınmıyor. Son iki sınıfında öğrenci var. Nedeni yeni bir sisteme geçiliyor. Elbette mevcut problemlerde var. 2010 yılından itibaren yapılmış olan sınavlarla ilgili olarak şu anda hem adli hem idari soruşturma devam ediyor. Bu büyük sorundur. Yani milletin çocuklarının tamamının girdiği sınavının sorularının çalınmış ve birtakım insanlara ayrıcalık tanınmış olmasına dair ciddi soruşturma açacak ciddiyette iddiaların olmuş olması ciddi bir sorundur. Ancak bu olmasaydı bile polis kolejlerinin ve fakültesinin olması bir sorundur. Bu sistemin yanlışlığı ortaya çıkmıştır. Gelişmiş ülke örneklerinden de yararlanarak daha sivil bir yapıya dönüşmesi bakımından bu karar alınmıştır.

Biz mevcut durumda da alınıp da devam edecek olan yani sınavla alınıp devam edecek olan eğitim sistemini yeniden dizayn ediyoruz. Ve yine sınavla polis olacaklar. Burada 5 ayrı sistem var, eğitim sistemi. Emniyet Genel Müdürlüğünde olan bir eğitim dairesini de kapatıyoruz. 5 ayrı sistemi ikili sisteme indiriyoruz. Hem polis amiri, müdürlerini eğitecek bir birim bir de polis memurlarını eğitecek bir birim olarak tanımlıyoruz. Hepsini de akademi bünyesinde topluyoruz."

"BAŞ KOMİSERİN İKİ KATI NEREDEYSE BİRİNCİ SINIF EMNİYET MÜDÜRÜ VAR"

Şuanda bin754birinci sınıf emniyet müdürü olduğunu ifade eden İçişleri Bakanı, "Oysa bin 55 baş komiserimiz var. Bu sürdürülebilir bir durum değil. Yani baş komiserin iki katı neredeyse birinci sınıf emniyet müdürü var. Komiser 2 bin 174. Emniyet müdürlerini hepsini toplarsanız müdür ve amir durumunda olan 10 bine yakın görevlimiz var ama bunun yarısı kadar baş komiser, yardımcısı var" diye konuştu.

Yeni sistem hakkında bilgi veren İçişleri Bakanı, "Terfisi gelmiş olan herkesin terfi etmesi yerine ihtiyacımız kadar terfi edecek sisteme geçiyoruz.

Ne kadar ihtiyacımız varsa o kadar müdür olacak, komiser olacak. Daha da bu sistemi iyileştirme yönünde adımlar atacağız" dedi.

"MOLOTOF TABİRİ İLK DEFA GİRİYOR BİZİM YASALARIMIZA"

Molotof tabirinin ilk defa yasaya girdiğine dikkat çeken İçişleri Bakanı, "Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanununda bu madde düzenlenmemişti, şimdi düzenliyoruz. İkaz ederek bedeni güç kullanarak silah dışındaki yöntemleri kullanarak önlenememesi hususu baş gösterirse o zaman tabi Molotof ile yakıcı maddelerle insanların hayatını, insanların alışveriş yapma özgürlüğünü belli bir grup insanın Molotof kullanarak ateş ederek yok etmesinin önüne geçecek düzenlemeler yapılıyor" dedi.

Akşam



Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,494 µs